8 cărți despre generozitate pentru copilul tău

....

Copilăria este cea mai bună perioadă în care putem să învățăm de ce este bine să fim buni și generoși. Este perioada formatoare, care ne ghidează pașii către viața de adult. Generozitatea implică empatie, disponibilitate și cere de la noi atât de puțin pentru cât de mult poate oferi celor din jur. Cel mai bun lucru pe care un părinte îl poate face este să fie el însuși un model în această direcție, dar la fel de importante sunt poveștile pe care le transmite mai departe. 

Cărțile pentru copii sunt resurse minunate pentru cei mici și sunt, în același timp, oportunități de a deschide conversații noi în familie. Astfel, cu ocazia apropierii Zilei Copilului, ne-am gândit să vă recomandăm 8 cărți pentru copii care vorbesc despre bunătate și generozitate:

Ultima stație de pe Strada Pieței, Matt de la Pena

CJ și bunica lui fac o plimbare cu autobuzul, descoperind frumusețea și lucrurile speciale pe care le are de oferit cartierul lor plin de viață. (sursă: pandoram.ro)

De ce ești supărat, Matei?, Brigitte Weninger

Matei e disperat. Nicușor, jucăria sa de pluș adorată s-a pierdut. Toată familia ia parte la căutări, dar Nicușor nu apare cu una‑cu două. În cele din urmă, mama găsește o soluție provizorie, dar Matei nu-și poate lua gândul de la prietenul său de pluș. O nouă poveste despre generozitate de la Matei și simpatica sa familie.

Seria Brigittei Weninger, cărți care îl au ca protagonist pe iepurașul Matei, pe frățiorii și prietenii săi este o serie extrem de îndrăgită de copii pentru umorul lor, pentru aerul de copilărie autentică, petrecută pe coclauri, pentru lecțiile despre prietenie și solidaritate. Fiecare carte este o nouă ipostază a copilăriei, în care copiii se vor oglindi și pe care-și vor dori să o citească din nou și din nou. (sursă: nemira.ro)

Cel mai fain uriaș din oraș, Julia Donaldson

Chiar dacă privește totul, vrând-nevrând, de sus, George are timp să fie atent și să-i ajute pe cei pe care îi întâlnește. Oare cravata sa de uriaș n-ar fi bună ca fular pentru această biată girafă cu guturai? Pantofii săi cei noi n-ar fi buni ca adăpost pentru familia de șoricei care a rămas fără casă? Una dintre șosetele sale — că are două, la urma urmei — n-ar fi un sac de dormit moale și călduros pentru puiul de vulpe care hoinărește prin pădure? Iar cămașa, că aproape numai ea i-a rămas, ia uite ce velă minunată ar fi pentru o barcă. (sursă: carteacopiilor.ro)

Erus și valea generozității, Alec Blenche

Erus, unul dintre cele mai iubite personaje din literatura pentru copii de la noi, este prințul din Regatul Vânturilor și, împreună cu prietenii săi Roua, Alpi și Sucre, dar și cu ajutorul magilor, are misiunea de a salva Lumea Bună. În acest volum curajoșii eroi trebuie să străbată Valea Generozității! (sursă: edituraunivers.ro)

Amos e răcit, Philip Stead

Amos lucrează la Grădina zoologică. În fiecare zi, joacă şah cu elefantul, stă alături de pinguinul timid, îi citeşte poveşti bufniţei, care se teme de întuneric. Dar într-o dimineaţă, Amos nu mai poate ajunge la Zoo… (sursă: carteacugenius.ro)

Ai umplut găletușa azi?, Carol McCloud

Această cărticică înduioșătoare încurajează comportamentul pozitiv folosindu-se de conceptul unei găletușe invizibile pentru a arăta copiilor cât este de ușor și de satisfăcător să exprimi bunătate, apreciere și dragoste prin „umplerea găletușei”. (sursă: actsipoliton.ro)

Dar Motan dăruiește, Cristina Andone

Dar motan întreabă și se întreabă care sunt cele mai frumoase daruri de Crăciun. Să vedem, vor fi coronițele, turta dulce sau altceva, mult mai cald și mai prețios? (sursă: nemira.ro)

Lama lama, e vremea să împarți, Anna Dewdney

Micul lama își iubește jucăriile. Dar oare vrea să le și împartă? Nu e atât de sigur. Totuși, când vecinii cei noi vin în vizită, mama îi spune răspicat: e vremea să le împartă.

Oare poate micul lama să se țină de plan? La început așa crede, însă încet-încet își dă seama că nu poate… asta până când mama îi arată că a împărți poate fi distractiv. (sursă: nemira.ro)

Fii un model de generozitate pentru copilul tău și fă o pagină pe dar.galantom.ro. Ai ocazia să organizezi împreună cu copilul tău o strângere de fonduri pentru o cauză în care credeți foarte mult și puteți să puneți în aplicare lucrurile pe care le-ați învățat despre generozitate în cărțile citite.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.