Andreea Cobzaru-Mag are 31 de ani și este Brand Manager. Din 2013 și până acum, a creat nu mai puțin de 13 pagini de fundraising pe Galantom și a alergat la diferite evenimente caritabile pentru a susține Fundația HOSPICE Casa Speranței. Află-i povestea și lasă oamenii buni să te inspire!
Ai avut un model de generozitate?
Nu aș putea să numesc doar o singură persoană. Am avut de-a lungul timpului persoane cu care m-am intersectat, personal sau profesional, care sprijineau diferite cauze și/sau făceau voluntariat, primind astfel caracteristica de om generos.
Când ai făcut prima faptă bună despre care îți amintești?
Au existat fapte bune și mărunte încă din școală, de genul, ajutorul dat unui coleg sau poate unui profesor, dar țin minte iernile în care împreună cu colegii de la Rotaract vizitam azilul de bătrâni din Satu Mare, îi colindam, le duceam mici cadouri și petreceam timp cu ei în preajma Crăciunului.
Ce te-a făcut să rezonezi cu cauză aleasă?
În sine, misiunea Hospice de a-i ajuta pe cei pe care mulți renunță în a-i mai ajuta. Să poți să ușurezi și să înseninezi ultima perioadă din viața unui om care oricum se confruntă cu ceva tragic și nu doar a pacientului, ci și a familiei lui, mi se pare extraordinar și măreț.
Ce te-a motivată să nu renunți?
Faptul că dacă mie mi-este greu în timpul unei curse de alergat, lor, pacienților Hospice, le este de infinit de ori mai greu.
Te-ai simțit sprijinită de către cei din jur?
Da, în primul rând de familie, iar apoi de colegii de la birou. În spatele donațiilor și sprijinului acordat cauzei Hospice, s-au aflat colege care au prăjiturit fiecare în bucătăria ei, colegi care alegeau să guste din prăjiturile pregătite de noi, o desfășurare de forțe care se întâmplă de două ori pe an, de câțiva ani la rând.
Ce a fost cel mai greu în provocarea pe care ai acceptat-o?
Poate faptul că mi-am setat obiective de alergat din ce în ce mai ambițioase, dar asta a fost strict alegerea mea.
De ce este important să fim generoși?
Deoarece orice faptă bună și act de generozitate are un corespondent în lumea aceasta și pentru că îți aduce ție, celui care o faci, un sentiment de mulțumire și împlinire.
Cum ai defini generozitatea? Ce înseamnă un om generos?
Dornic și dispus să ajute în orice moment.
Alergi din 2013 pentru Hospice Casa Speranței. Ce te leagă atât de mult de această cauză?
Probabil faptul că voluntariatul în viața mea de adult se poate traduce prin sprijinul acordat Hospice Casa Speranței. Și, cum spuneam și mai sus, pentru mine este un efort mic, pentru pacienții Hospice eforturile și greul sunt infinit mai mari.
Ai început cu 3 km alergați pentru Hospice. Cum au continuat lucrurile de atunci?
Cu obiective din ce în ce mai ambițioase 🙂 Au fost 3, am continuat cu 10 și foarte repede am ajuns la 21 și apoi un timp mai bun la 21 și, câțiva ani mai târziu, am bifat obiectivul major pentru un alergător amator de a alerga un maraton (42km) și de a fi apt să povestească apoi că a făcut asta.
Dintre atâtea gesturi de generozitate, ce te-a determinat să alegi tocmai alergatul pentru o cauză?
„Fun fact”, el m-a ales pe mine. Când am primit în 2013 propunerea de a alerga cursa populară pentru a sprijini Hospice Casa Speranței, eram trei colege și cumva fetele m-au nominalizat să fiu eu cea care aleargă și ele să mă ajute cu strângerea de fonduri. Și, uite așa, am ajuns de la copilul care a avut scutire medicală la sport pe durata școlii, să alerg într-o cursă oficială.
Care a fost cel mai frumos moment din timpul unei curse/ unei campanii de strângere de fonduri?
Cred că ultimul kilometru al cursei de maraton din 2018. Și nu neapărat pentru că era ultimul km, ci pentru că a fost o coincidență extrem de frumoasă că în momentul în care mă apropiam de fântânile din Piața Unirii, acestea au pornit și am simțit că au făcut asta pentru mine, ca încurajare. Evident că nu, dar momentul a fost drăgut și mi-a dat acel impuls necesar pentru sprintul de final.
Cine e cel mai mare susținător al tău?
Soțul meu.
Andreea este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor.
Vezi cum poți susține o cauză socială strângând fonduri prin Galantom mai jos:
Fii Moș Crăciun Galantom
Fii Moș Crăciun Galantom! Spune-le prietenilor, în loc de cadou de Crăciun să doneze pentru o cauză.
Dăruiește-ți ziua de naștere / de nume
Dăruiește-ți ziua de naștere sau de nume unei cauze. Prietenii donează în loc de cadou de ziua ta.
Adoptă un obicei galantom
Adoptă un obicei bun sau renunță la un obicei care îți face rău, timp de 30 de zile pentru o cauză.
Sustine Galantom
Platforma Galantom împlinește 10 ani!
În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.
Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!
1 Comment