Un “Arc peste Carpati” pentru Spitalul Copiilor

....

Arc peste Carpati a fost o “nebunie frumoasa” de-a lui Andrei Soveresan. In luna Iulie a plecat din Sighetul Marmatiei si a alergat pe principalele creste montane din Carpati pana la Orsova, pe un traseu de aproximativ 1.500 de kilometri. Daca el a fost primul sau au mai facut si altii inaintea lui asta, nu are nici o importanta. Pentru ca el nu a facut asta ca sa fie “primul”, “singurul”, “cel mai” roman care a alergat integral crestele Carpatilor, ci a facut-o pentru a sustine Spitalul Copiilor.

Spitalul Copiilor este o alta “nebunie frumoasa”, dar a celor de la Asociatia 1 leu, care vor sa construiasca un spital de oncologie pentru copiii, doar din fonduri private.

Despre proiectul lor ei spun cam asa:

Cat de complicat poate fi sa faci un spital doar din fonduri private? Probabil foarte complicat. Asta insa nu ne poate impiedica sa il facem oricum.

Copiii ar trebui sa se bucure de copilarie. Sa se joace, sa descopere, sa rada. Sa faca toate astea stiind ca mami si tati vor repara orice problema aparuta pe drum. Avem nevoie de ajutorul tau! Da, pentru ca ne dorim ca acest centru sa fie construit exclusiv din bani priva?i: donatii si/sau sponsorizari de la persoane fizice si juridice private, romane sau straine.

Andrei a reusit sa stranga peste 5500 de lei pe pagina lui de pe Galantom prin acest eveniment. L-am intrebat cum a fost experienta lui:

Cum ti-a venit ideea sa faci un “Arc peste Carpati”?

Ideea a aparut in toamna anului trecut, cand dupa primul meu abandon, prietena mea mi-a propus sa incerc ceva nou. Am inceput sa studiez potentialele trasee si am decis ca se poate face.

Care a fost motivatia de a pune aceasta “furmoasa nebunie” in slujba unei cauze caritabile?

E un gest mic prin care pot face ceva pentru oamenii din jurul meu. Ma gandeam ca daca “nebunia” asta va fi bine promovata, cel putin in randul alergatorilor, vom putea strange fonduri pentru cauza aleasa.

Cum/de ce ati ales aceasta cauza beneficiara?

Am cunoscut membrii din Asociatia 1 Leu si mi s-au parut niste oameni foarte deschisi, iar transparenta de care au dat dovada m-a facut sa vreau sa-I sustin. Ideea de a construi un spital doar din donatii mi s-a parut foarte interesanta.

Care a fost experienta de fundraising? Cum ai promovat pagina de Galantom? Cat de greu ti s-a parut sa strangi banii? Cateva exemple de modalitati in care ai reusit sa convingi oamenii sa doneze, daca ai sa ne impartasesti.

Pentru mine experienta a fost foarte buna, am reusit sa strangem fondurile pe care ni le-am propus destul de repede. De partea de promovare s-a ocupat echipa tehnica. Eu fiind pe munte nu m-am putut ocupa de promovare.

Noi vom incerca sa dam ceva in schimbul fiecarei donatii, astfel fiecare donator va primi din partea noastra cate o bratara si un sticker, iar, cu ajutorul partenerilor pe care ii avem, vom da cateva premii prin tragere la sorti.

Suma stransa de Asociatia 1 leu pentru Spitalul Copiillor la ultima actualizare de la 03.07.2017 de pe site-ul organizatie era de 621.250 lei.

Speram ca, dupa ce ai citit acest articol, te-am facut sa iti doresti sa fii si tu parte a acestui minunat proiect. Poti dona pe pagina lui  Andrei de pe Galantom, pe site-ul proiectului aici sau poti fii si tu fundraiser pe Galantom incurajandu-i si pe altii sa doneze pentru acest minuntat proiect (contacteaza organizatia aici).

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.