Campania Dăruiește ziua ta pe Galantom este printre proiectele câștigătoare de la Gala Societății Civile 2021

....

Dimineața asta începe cu vești minunate✨! Aseară, în cadrul evenimentului Gala Societății Civile, campania #ziuatarescriepovestea a câștigat premiul III în secțiunea „Campanii de comunicare pe teme sociale”.

🏆N-am fi ajuns aici fără partenerii noștri de suflet de la Jazz Communication și Conan PR, cărora le mulțumim încă o dată că sunt alături de noi! ❤️🙌.

Campania Dăruiește ziua ta din 2020 a reușit să obțină peste 2 milioane reach media organic și peste 1 milion reach social media. Pagina Facebook Galantom a avut o creștere de 45% în termeni de reach, față de aceeași perioadă din 2019 .

Și rezultatele pentru indicatorii de donații au fost foarte bune, toate depășind considerabil valorile din aceeași perioada a anului trecut: numărul de pagini de fundraising create prin Dăruiește ziua ta care au înregistrat donații a fost 1739 (+97% comparativ cu 2019, +22 puncte procentuale față de obiectiv), numărul donațiilor a fost 19.827 (+122% comparativ cu 2019, +72 puncte procentuale față de obiectiv), suma totală a donațiilor 2.366.338 lei (+111% comparativ cu 2019, +61 puncte procentuale față de obiectiv).

Pe termen scurt, o parte dintre sumele strânse au contribuit la acoperirea unor nevoi urgente legate de pandemie. De exemplu „Asociația Zi de Bine” a mobilizat prin Galantom, doar prin Dăruiește ziua ta, fonduri de peste 60.000 de lei, iar „Totul este posibil” a strâns prin Dăruiește ziua ta peste 48.500 de lei pentru fondul de urgență pentru sprijin acordat unităților medicale. Fundația HOSPICE Casa Speranței a adunat peste 90.000 de lei, fonduri utilizate pentru îngrijirea pacienților bolnavi de cancer care nu au mai putut fi îngrijiți în spitale.

Fondurile strânse au contribuit la sustenabilitatea implementării unor proiecte a căror importanță a ieșit din atenția publică în perioada pandemiei. De exemplu: demersul de a cumpăra un microbuz pentru mama a 7 copii adoptivi a strâns peste 130.000 de lei, iar Asociația Ferentari pentru proiectul Playhood a primit donații de peste 16.300 de lei. Toate proiectele susținute sunt disponibile AICI.

Dincolo de impactul pe care sumele strânse l-au avut asupra beneficiarilor finali, foarte important pentru noi este faptul că am reușit să dăm sens și speranță unor oameni din categorii sociale diferite care au putut să își transforme ziua de naștere din „încă o zi departe de prieteni”, într-un motiv de bucurie împărtășită cu cei dragi. Poveștile unora dintre cei care ne-au spus și nouă experiențele trăite de ei, le-am adunat în secțiunea #suntgalantom de pe blog. Dar poate una dintre poveștile care ne-a impresionat cel mai mult este cea a Cătălinei. Vă invităm pe voi să-i citiți povestea, scrisă chiar de ea AICI.

Marele premiu al Galei a fost câștigat de organizația Code4Romania cu proiectul Code for Romania TaskForce.

Organizațiile și grupurile de inițiativă care au fost multipremiate în cadrul Galei Societății Civile 2021 sunt: Asociația Centrul de Resurse în Comunicare, Asociaţia Geeks for Democracy (G4D), Asociația Magic, Code4Romania, Fundația Hospice Casa Speranței, Grupul „Inițiative pentru Bilca”, Grupul de inițiativă Plan B, Salvați Copiii România și Social Innovation Solutions.

Pentru a putea continua misiunea lor de a face BINE și pentru a-și putea susține cauzele, fiecare câștigător al premiului I din cadrul competiției a fost premiat de către partenerul principal Rompetrol cu câte un voucher de carburant în valoare de 1.000 USD.

Vezi lista cu toți câștigătorii ediției 2021 AICI.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.