Cel mai fain cadou de ziua mea

....

Pe Ioana Chicet-Macoveiciuc o cunoști probabil ca Prințesa Urbană. În cei 41 de ani de viață a trăit prin și pentru povești. E jurnalistă și scriitoare, iar de 15 ani scrie pe blogul personal, printesaurbana.ro și a publicat 28 de cărți: 23 pentru copii și 5 pentru adulți. Ba chiar si-a lansat ultima carte de mărțișor. Ioanei îi priește compania animalelor și a copiilor, de asta scrie pentru ei și de asta încearcă să îi susțină prin tot ceea ce face. Motiv pentru care, ultima ei aniversare le-a dedicat-o celor 721 de copii care beneficiază de serviciile sociale desfășurate de Asociația „Ana si copiii”.

„N-am să las ziua asta să treacă fără un prilej de fapte bune.” Asta și-a promis în luna decembrie, iar prin campania ei a reușit să strângă peste 5,000 de lei pentru ei .

Am rugat-o să ne scrie câteva rânduri despre generozitate:

„Dintotdeauna am simțit o nevoie aproape organic a de a ajuta, am salvat pisici din curtea blocului, mi-am oferit jucăriile colegilor mai  triști de la grădiniță. Cred că am fost inspirată de bunicii mei, care au fost oameni foarte generoși cu cei din jurul lor.

Cred că nu există altă cale spre cunoaștere și împlinire decât apartenența la o comunitate în care îți pui la comun talentul, meseria și resursele, sau măcar parte din ele.

Ai decis să susții Asociația „Ana și copiii” și proiectul lor „Fii Moș Crăciun pentru tot anul!”, ce ți-a motivat alegerea? E vreun moment în viața ta care ți-a inspirat alegerea? Dacă da, ni l-ai putea povesti?

A ales să susțină Asociația „Ana și copiii” prin campania „Fii Moș Crăciune pentru tot anul” fiindcă familia ei iubește Crăciunul. „Ne bucurăm unii de alții, de mâncarea făcută împreună, de brad și de colinde. În general de Crăciun facem cadouri și donații către copii mai puțin norocoși.”

 Ne-ai putea împărtăși câteva dintre lecțiile învățate în urma campaniei tale de strângere de fonduri? 

Organizez și sprijin strangeri de fonduri de mulți ani, cred că de mai mult de un deceniu. În general, oamenii sunt dornici să ajute dacă știu sigur că povestea e reală și verificată, dacă primesc multe detalii și eu îi țin la curent cu traseul campaniei.

Abia aștept să pot repeta experiența acestei campanii de strângere de fonduri. Bucuria de a vedea că s-a strâns suma la care am visat pentru copii a fost cel mai fain cadou de ziua mea!

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.