Cand ai o pasiune si faci din asta un motiv de a ajuta comunitatea

....

Tiberiu Popovici, Lead Frontend Engineer lucreaza in echipa Zitec. E foarte pasionat de programare si mereu dornic sa impartaseasca cu altii din ceea ce stie sa faca cel mai bine. Cum Zitec sprijina comunitatea de React din Bucuresti si din Romania sa invete si sa creasca, organizand workshop-uri gratuite pe diverse teme de programare, Tiberiu s-a gandit ca ar putea, pe langa faptul de a da ceva inapoi unei comunitati din care si el a avut de invatat cu ceva ani in urma, sa ajute si un proiect cu impact social in care el crede foarte mult: MagicHOME de la MagiCAMP. Impreuna cu firma la care lucreaza au organizat un workshop la care participarea a fost pe baza de donatie. Tibi ne-a povestit despre cum poti sa iti pui pasiunea in slujba binelui si experienta lui de fundraising prin Galantom.ro.

Ce te-a determinat sa-ti daruiesti pasiunea in cadrul campaniei de fundraising pe care ai organizat-o?

Ideea ne-a venit de la un workshop organizat pentru colegii din Zitec in urma caruia am vazut ca exista multe persoane interesate de a invata ReactJS. Acest eveniment mi-a adus aminte ca la inceputul carierei mele de programator, participarea la un astfel de workshop m-ar fi ajutat sa evoluez mult mai repede. Din pacate, pe vremea aia nu puteam sustine financiar participarea la un workshop specilizat pentru ca, fiind la inceput, veniturile mele erau mici. De aceea m-am decis sa contribui la dezvoltarea competentelor in cadrul comunitatii de programatori si am dorit sa inspir persoanele din aceasta comunitate astfel incat si ei sa se implice mai departe in a-i ajuta pe altii. Pentru ca aceasta decizie este aliniata cu valorile si misiunea Zitec, compania a decis sa se implice in acest eveniment, impunerea unei taxe de participare si donarea sumei stranse ca metoda de “pay it forward” fiind propunerea colegilor din Zitec.

Cum ti-ai ales cauza si de ce aceasta cauza?

Cu oamenii de la MagiCAMP am colaborat in trecut in cadrul unor proiecte facute pro bono de catre Zitec si astfel stiam de provocarile cu care se confrunta acest ONG. De asemenea, transparenta de care dau dovada cei de la MagiCAMP mi-a oferit mereu un grad ridicat de incredere in munca acestei echipe.

In plan personal, pentru ca la randul meu sunt tata, pot sa imi imaginez dificultatile, neputinta si lupta covarsitoare pe care o duc parintii copiilor bolnavi de cancer.

Toate aceste motive m-au determinat sa aleg MagicHome dintre toate initiativele prezente in platforma Galantom.

Ce ai facut efectiv pentru a-i convinge pe cei din jurul tau sa doneze?

Impreuna cu colegii din Zitec, echipa Galatom si echipa MagiCAMP, am reusit sa construim un plan realist prin care sa organizam acest eveniment.

Apoi, folosind platformele de socializare am promovat workshop-ul in cadrul comunitatilor de programatori avand incredere in dorinta lor de a invata si de a-i ajuta pe altii. Un ajutor seminificativ a venit si din partea colegilor din Zitec care au promovat evenimentul in cercurile lor de prieteni.

Ce am invatat eu este ca la baza faptului ca am reusit sa ne atingem obiectivele a stat entuziasmul, determinarea si timpul oferit de catre toti cei implicati.

Care crezi ca sunt factorii/actiunile care pot determina succesul unei campanii de fundraising individual peer to peer?

Consider ca pentru a fi un succes o campanie are nevoie de un cumul de factori. Totul incepe cu oameni care sa aiba incredere in misiunea campaniei si in cauza aleasa.

In cazul acestui workshop un alt factor a fost ca cei care au vrut sa participe au simtit ca primesc inapoi mai mult decat valoarea donatiei.

La fel de mult a contat si asumarea unei responsabilitati sociale a companiei, care ne-a sprijinit logistic, financiar si prin promovare, demonstrand astfel trairea valorilor si misiunii Zitec.

Alte lucuri care ii pot inspira si pe altii legate de experienta ta (voastra) cu Daruieste talentul sau pasiunea ta.

Organizand aceasta campanie am invatat ca e nevoie de perseverenta in depasirea obstacolelor. Un ajutor seminificativ a venit din interactiunea si interesul manifestat de participanti, unii dintre ei incuranjandu-ma si multumindu-mi pentru initiatinva imediat dupa ce s-au inscris. Tot de la participanti am obtinut si cea mai mare satisfactie prin faptul ca am contribuit la dezvoltarea profesionala si persoanala a unor oameni care au printre valorile lor ajutarea comunitatii.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.