„Două lucruri pe care le iubesc: să primesc și să dăruiesc.”

....

Sunt Alexandra Vestineanu, aka Vesti, am 33 ani și lucrez în industria advertising-ului de 11 ani. Mă bucur de foarte multe lucruri în viață, fiecare dintre ele hrănind o părticică din mine: activitățile sportive care îmi redau energia și vitalitatea, muzica și dansul, care îmi oferă libertatea și exprimarea nestingherită, iar copiii sunt o mângâiere pentru suflet.

Ce m-ar mai defini de vreo patru ani încoace, ar fi puștoaica pe care o am și care m-a ajutat să îmi cunosc și depășesc limitele, care mi-a arătat ce înseamnă să te bucuri în cel mai pur mod de orice lucru din această viață, care mi-a arătat că pot iubi chiar mai mult decât îmi puteam imagina și care m-a învățat ce e răbdarea.

De ce ai ales să-ți dăruiești ziua de naștere?

Pentru mine, ziua de naștere este un moment foarte special. Pe de o parte, iubesc să fiu înconjurată de oameni dragi și să primesc cadouri, pe de altă parte, aș da tot ce am și încă pe atât ca să fac o bucurie de ziua unei persoane dragi.

Cum era de așteptat, și anul acesta am început să fiu întrebată ce îmi doresc de ziua mea. Și încercând să mă gândesc la acest lucru, am realizat că am cam tot ce mi-aș putea dori. Cadoul de anul acesta aș vrea să fie mai degrabă unul spiritual și nu unul material. Asta și ținând cont de faptul că anul acesta am avut norocul să îi cunosc pe cei de la Galantom și să lucrăm împreună la dezvoltarea campaniei „Dăruiește-ți ziua”, #ziuatarescriepovestea. Pe măsură ce aflam tot mai multe informații și cunoșteam cauzele pentru care luptă prin intermediul platformei, mi-am dat seama că trăisem într-o bulă ușor egoistă.

De ziua mea am avut ocazia să fac două lucruri pe care le iubesc: să primesc și să dăruiesc. Deci ideea de a-mi dărui ziua de naștere și a strânge fonduri pentru o cauză anume a venit cât se poate de natural.

Cum ai ales cauza pe care să o susții? (Vesti și-a dăruit ziua de naștere în beneficiul Asociației Little People, a căror misiune este îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer)

Cred că ea m-a ales pe mine. Este extraordinar de dificil să pun în aceeași ecuație un „copil” și „suferința”, astfel că ideea de a aduce un zâmbet cât de mic pe buzele acelor micuți, mi s-a părut un lucru minunat. Nu vreau să îmi imaginez prin ce trec acești copii sau părinților lor. Ori dacă puteam ajuta în vreun fel, am zis” hei, de ce să nu o fac?”.

Oamenii din jurul meu s-au împărțit pe mai multe tabere. Au existat persoane care știau deja de această inițativă și m-au felicitat că am decis să fac acest pas. Au fost persoane care au fost surprinse de decizia mea, m-au tot întrebat daca este totul sigur, dacă merg banii către un ONG care într-adevăr îi va folosi așa cum trebuie. Și au existat chiar și apropiați cărora, deși nu știau că îți poți dărui ziua, li s-a părut o idee minunată și au îmbrățișat-o și ei.

Cum ai reușit să convingi oamenii din jur să sprijine inițiativa ta și să dăruiască și ei de ziua ta?

Cred că emoția primează. Trebuie să recurgi la acele aspecte care îi pot sensibiliza pe oameni și îi aduc mai aproape de cei impactați de donația lor. Întelegând efectiv ce implicare pozitivă pot avea în viața unor oameni, cred că vor fi mai dispuși să aloce acei bani.

De fel, sunt o persoană destul de rușinoasă și încerc să nu supăr sau deranjez pe nimeni. Cu ocazia acestei strângeri de fonduri am realizat că pot fi super insistentă și pot merge până în pânzele albe doar ca sa strâng cât mai multe fonduri pentru cauza aleasă. Zi de zi am stat și am urmărit evoluția donațiilor și mă rugam să se strângă toată suma. Când am văzut că am depașit suma, am simțit o bucurie imensă. A fost cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată ( pe lângă puștoaica mea).

Voi repeta experianța cu siguranță. Nu cred că mai este nevoie să mă convingă cineva de valoarea acestei acțiuni. Sămânța a fost plantată. Sper să ajut la strângerea unor recolte cât mai bogate.

Și tu îți poți dărui ziua de naștere pe https://ziuata.galantom.ro/mystory.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.