Doamna Polonic – Portret de Galantom

Florența Ilie (sau „Doamna Polonic”) are 49 de ani și a renunțat la meseria de polițist, pentru a fi manager de proiect la MagicHOME și MagicBOX. De atunci, își dedică tot timpul asociației MagiCAMP, pentru care a fost „chef Galantom” și a gătit mii de clătite pentru copiii cu cancer. Află-i povestea și lasă oamenii buni să te inspire!

Ai avut un model de generozitate?

Cred că valorile le-am moștenit de la mama mea. Îmi amintesc că din curtea noastră nu pleca nimeni cu mâna goală, sau până mama nu-l așeza la masă. Și nu îți imagina că aveam bunătăți. Mama făcea murături excepționale și adesea le asezona cu fasole sau mâncare de cartofi (era meniu de lux). 

Când ai făcut prima faptă bună despre care îți amintești?

Așa m-am ițit pe pământul ăsta, făcând bine în jurul meu. Eram prea săracă să știu să fiu zgârcită, însă, din puținul pe care îl aveam, împărțeam cu alții.

Ce te-a făcut să rezonezi cu cauză aleasă?

Întotdeauna cred că puținul fiecăruia înseamnă mult în viața cuiva. 

Ce te-a motivat să nu renunți?

Am avut întotdeauna convingerea că trebuie să fii autentic în ceea ce faci și oamenii te vor urma pentru ceea ce ești.

Te-ai simțit sprijinita de către cei din jur?

De cele mai multe ori, da. Însă, așa cum spunea Albert Einstein, „le sunt recunoscător tuturor celor care m-au refuzat în viață. Datorită lor am reușit pe cont propriu.”

Ce a fost cel mai greu în provocarea pe care ai acceptat-o?

Să nu las emoția să mă copleșească și să fiu sprijin persoanelor cărora mă adresam. Nu e un tablou cu care ești obișnuit zilnic, iar impactul emoțional te poate face să renunți.

De ce este important să fim generoși?

Pentru că, dăruind, oamenii se îmbogățesc spiritual, iar acest lucru se obține prin educație individuală sau colectivă.

Crezi în magia generozității?

E parte din secretul supraviețuirii noastre. MagicHOME a fost momentul remarcabil al activării Rețelei Binelui și de atunci suntem într-o călătorie peste Mările și Oceanele binelui.

Cum ai defini generozitatea? Ce înseamnă un om generos?

Generozitatea reflectă pasiunea inimii de a ajuta semenii, fără a aștepta ceva în schimb. Omul generos investește emoție și disponibilitate la bine și este asemenea unui far în ceață pentru semeni.

Cine este Doamna Polonic?

Un OM simplu, al cărui suflet e locuit de sute de copii magici. Toți pe care i-am  întâlnit. Cu poveștile lor, cu toate durerile, cu luptele, izbândele sau curcubeele, în cele mai mici detalii. Toate sunt arhivate acolo, etichetate cu numele și prenumele fiecărui puiuț Magic și al fiecărui părinte, întru neuitare.

Ai fost și magic maker pentru Campionii Sănătății. Ce te-a apropiat de această cauză?

Nu am fost străină de suferința și astfel am decis să dau alt curs existenței mele.

Cum arăta viața ta înainte de a deveni galantOM?

Am început cu lucruri simple. După ce mi-am pierdut copilul, căutam să dau sens pierderii lui și mergeam prin spitale. Apoi am ajuns în Magic și am început să gătesc copiilor în taberele de vară.

Care a fost cel mai dificil moment întâmpinat în tabără? Dar cel mai frumos?

De departe, cel mai dificil moment este atunci când un copil devine Curcubeu. Iar cel mai frumos, l-aș numi mai degrabă amuzant – pentru că m-am panicat la lansarea pe tiroliană și nu am vrut să mai cobor, Leuțu’ (copil curcubeu și el acum), care se afla la baza panoului, nu știa cum mă cheamă și a început să mă încurajeze: „Hai, că poți, hai că poți, Doamna Polonic!” Astfel, am devenit „Doamna Polonic”. Acela a fost cel mai frumos moment!

Ți-ai putea imagina viața fără existența personajului Doamna Polonic?

Niciodată! Simt că asta e menirea mea, iar seara când pun capul pe pernă, îi mulțumesc lui Dumnezeu că pot da sens și pot fi sprijin celor care au cea mai mare nevoie de mine.

Florența este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor.

Vezi cum poți susține o cauză socială strângând fonduri prin Galantom mai jos:

Fii Moș Crăciun Galantom

Fii Moș Crăciun Galantom! Spune-le prietenilor, în loc de cadou de Crăciun să doneze pentru o cauză.

Dăruiește-ți ziua de naștere / de nume

Dăruiește-ți ziua de naștere sau de nume unei cauze. Prietenii donează în loc de cadou de ziua ta.

Adoptă un obicei galantom

Adoptă un obicei bun sau renunță la un obicei care îți face rău, timp de 30 de zile pentru o cauză.

About Author

Andrei Chirtoc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.