Elena Ghenoiu: Este frumos să dăruiești celor care au cu adevărat nevoie de un cadou.

....

Actrița Elena Ghenoiu a ales să își dăruiască ziua de naștere pe ziuata.galantom.ro pentru Fundația Hospice Casa Speranței. Ne-am bucurat că a vrut să împărtășească cu noi cum a fost. Sperăm că acesta este doar începutul și că de acum înainte își va dărui ziua în fiecare an către o cauză :).

1. Ce te-a determinat să-ți dăruiești ziua de naștere și cum ai aflat de această modalitate de strângere de fonduri? 

Întotdeauna am iubit să dăruiesc. Știam deja de Fundația Hospice Casa Speranței și cu un singur click pe internet am aflat și de modalitatea de strângere de fonduri.

2. Ce te-a motivat să susții Fundația Hospice Casa Speranței? Există vreun moment al vieții tale care ți-a influențat în vreun fel decizia?

De multe ori uităm cât de important este să fii sănătos, uităm ca viața este un dar și uităm că acest curs al vieții se poate schimba în orice moment. Am decis să îmi dăruiesc ziua de naștere pentru a le alina durerea și a le aduce aminte celor de la Hospice că sunt iubiți și că merită o viață frumoasă. De asemenea, știu că, dacă încurajez astfel de evenimente, ușor, ușor, va deveni o normalitate pentru toți să își doneze ziua. Este frumos să dăruiești celor care au cu adevărat nevoie de un cadou.

3. Cum au reacționat oamenii din jurul tău fiindcă ai ales să-ți dăruiești ziua de naștere pentru a-i susține pe cei afectați de cancer? 

Reacțiile au fost de susținere, încurajare și apreciere. Prieteni din Romania, Franța, USA, Italia mi-au dăruit cel mai frumos cadou. 

4. Cu ce stări sau lecții crezi că ai rămas după experiența aceasta de strângere de fonduri? 

Am simțit bucuria celor de la Hospice și asta a însemnat totul pentru mine. Mi-am reamintit care sunt valorile importante ale vieții.

5. Cum ai convins oamenii să susțină cauza ta? 

Cu o descriere care ne aduce aminte că viața este neprevazută și că a dărui celor care au nevoie este singurul gest care nu are nimic negativ în acțiunea lui. Am să repet cu siguranță experiența.

„Viața este un dar pe care de multe ori îl luăm de bun. Credem că a ne trezi din somn este o normalitate. Nu știm niciodată când și cum viața se va termina și singurul lucru care ne rămâne de făcut este să trăim fiecare secundă din plin, fie că suferim de o boală incurabilă sau nu. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de îngrijire paliativă. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. HOSPICE este o casă, un refugiu și un simbol care ne amintește tuturor că nu suntem singuri și că ne putem alia pentru a crea clipe de normalitate, atunci când până și lucrurile banale ajung să fie făcute cu un efort uluitor.”

Sperăm că Elena te-a inspirat și pe tine să îți dăruiești ziua de naștere sau de nume pe Galantom. Este unul dintre cele mai la îndemâna lucrui pe care le poți face pentru a ajuta. Intră pe ziuata.galantom.ro!

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.