Lecturi care să îți dea zvâc și motivație pentru a adopta un #ObiceiGalantom

....

Ți-am pregătit o bibliografie esențială despre motivație și cum îți poți cultiva noi obiceiuri.
Pe lângă toate aceste metode bune, Galantom îți da plus de motivație prin provocarea de fundraising Obicei Galantom.

Totul este acum mai simplu, pentru că, pentru cele mai multe dintre aceste cărți poți găsi și variante audio pe care le poți asculta oricând.

DESPRE OBICEIURI

The power of habit
Charles Duhigg

Acestă carte explorează modul în care ne putem schimba viața prin obiceiuri. În „Puterea obișnuinței”, reporterul de afaceri Charles Duhigg ne duce la marginea palpitantă a descoperirilor științifice care explică de ce există obiceiuri și cum pot fi schimbate. Distilând cantități vaste de informații în narațiuni captivante care ne duc din sălile de consiliu ale Procter & Gamble până la marginea NFL sau până la primele linii ale mișcării pentru drepturile civile, Duhigg prezintă o nouă înțelegere a naturii umane și a potențialului său. În centrul său, Puterea Obiceiului conține un argument exaltant: Cheia exercițiilor regulate, a pierderii în greutate, a previzibilității vin din înțelegerea modului în care funcționează obiceiurile. După cum arată Duhigg, prin valorificarea acestei noi științe, ne putem transforma afacerile, comunitățile și viața.
[sursa: audible.com]

Atomic habits
de James Clear

Din această carte poți învăța cum să îți faci timp pentru noi obiceiuri (chiar și atunci când viața devine nebună), cum să depășești lipsa de motivației și a voinței, cum să-ți proiectezi mediul pentru a-ți ușura succesul și cum să revii pe drumul cel bun atunci când pierzi cursul. Cartea va remodela modul în care gândești despre progres și succes și îți va oferi instrumentele și strategiile de care ai nevoie pentru a-ți transforma obiceiurile – indiferent dacă ești o echipă care dorește să câștige un campionat, o organizație care speră să redefinească o industrie sau pur și simplu o persoană care dorește să renunțe la fumat, să slăbească, să reducă stresul sau să atingă orice alt scop.
[sursa: audible.com]

DESPRE MOTIVAȚIE

Drive
de Daniel Pink

„Drive” dezvăluie cele trei elemente ale adevăratei motivații: Autonomie – dorința de a ne direcționa propria viață, Măiestrie sau Competenta – dorința de a face din ce în ce mai bine ceva ce contează pentru noi, Scop – dorința de a face ceea ce facem în serviciul a ceva mai mare decât noi înșine. De-a lungul drumului, cartea ne duce de la companii care recurg la noi abordări ale motivației, la oameni de știință și antreprenori care indică un drum îndrăzneț și motivat înainte. „Drive” este o carte care va schimba modul în care gândești și va transforma modul în care trăiești.
[sursa: auduble.com]

Self Determination Theory
de Richard M. Ryan și Edward L. Deci

Teoria autodeterminării (SDT) oferă un cadru pentru înțelegerea factorilor care activează motivația și funcționarea sănătoasă psihologică și comportamentală. Volumul sintetizează un vast corp de cercetări cu privire la modul în care susținerea sau împiedicarea nevoilor de bază ale oamenilor – de competență, relaționare și autonomie afectează dezvoltarea și bunăstarea lor. Capitolele acoperă implicațiile practice în educație, îngrijire a sănătății, psihoterapie, sport și la locul de muncă.
[sursa: elefant.ro]

Tu ce cărți despre motivație și obiceiuri ne-ai recomanda?
Lasă-ne sugestiile tale în comentarii.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Tagged with:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.