Marius Manole este castigatorul premiului Galantom la Gala Oameni pentru Oameni 2019

....

Anul acesta la Gala Oameni pentru Oameni i-am sarbatorit pe cei care mobilizeaza intreaga comunitate, care isi gasesc, cu perseverenta si curaj , resursele pentru a rezolva problemele cu care se confrunta societatea, oameni care construiesc comunitati sanatoase. Au fost peste 580 de propuneri inscrise de organizatii, grupuri de initiativa, oameni de bine si companii, povesti vii ale unor oameni care aleg sa nu astepte, ci sa se implice pentru a schimba in bine comunitatile în care traiesc.

La invitatia prietenilor de la Asociatia pentru Relatii Comunitare, organizatorii evenimentului, Galantom ofera un premiu pentru cel mai activ fundraiser voluntar de pe platforma.

Dincolo de faptul ca este un instrument de fundraising, Galantom.ro este ca un e-book, ca o culegere online cu cateva mii de povesti inspirationale ale unor oameni care au ales sa se implice in proiecte cu impact social. De multe ori, cand ne simtim obositi, sau ni se pare ca batem pasul pe loc, ori cand vreo decizie guvernamentala contraproductiva ne mahneste, acesti oameni sunt cei de la care ne luam energia sa continuam.

Una dintre sursele noastre de energie si inspiratie este Marius Manole, castigatorul premiului Galantom la Gala Oameni pentru Oameni de anul acesta.

Marius Manole nu este doar un foarte talentat actor, ci si un om de o generozitate incredibila care de mai multi ani sustine proiecte si cauze apropiate inimii sale. 

Una dintre acestea este Fundatia Hope and Homes for Children al carei ambasador este din 2017. Marius a strans fonduri de mai multe ori si in diverse moduri: in 2018 a alergat la Semimaratonul Bucuresti, dar si-a daruit si ziua de nastere. În total, prin intermediul platformei Galantom, Marius a strans pentru Hope and Homes for Children mai mult de 24.000 de lei.

Cand si-a daruit ziua de nastere, Marius a ales sa o faca pentru doua cauze, in acelasi timp. A doua cauza a fost aceea a cainilor fara stapan de la Adapostul Speranta. Cei peste 10.000 lei stransi de Marius au fost folositi pentru a reconstrui tronsonul II din adapost.

Marius nu a putut veni la gala pentru ca a avut spectacol, dar ne-a lasat un mesaj pe care l-au citit Anamaria de la HHC si Vlad de la Adapostul Speranta si pe care vrem sa il impartasim si cu voi:

Este o bucurie sa fiu nominalizat la Gala Oameni pentru Oameni si ma simt onorat ca numele meu se gaseste printre cele ale atator persoane implicate in filantropie. Toti cei prezenti aici avem o ambitie comuna: aceea de a demonstra ca se poate. Ca daca iti propui ceva si crezi cu adevarat in acea cauza, vei avea puterea de a-i mobiliza si pe altii si iti vei atinge telul.

In 4 octombrie am facut 40 de ani. A fost un moment important pentru mine pe care am vrut sa-l sarbatoresc prin a face eu un cadou, nu prin a primi cadouri. 

Din 2017, sunt Ambasador Hope and Homes for Children si sunt impresionat de munca desfasurata de aceasta organizatie in domeniul prevenirii separarii copilului de familie. Si ma bucur nespus ca acest premiu imi este decernat in luna iunie, luna copilului. Pentru ca pot sa spun si eu, cu umilinta, ca am pus umarul la munca uriasa pe care o desfasoara Fundatia. Mai exact, mi-am donat ziua de nastere pentru a o putea ajuta pe Marioara si cei sase copii ai sai sa ramana impreuna. Din fondurile pe care le-am strans, Fundatia a putut sa cumpere materialele de care era nevoie pentru a putea sa ii repare Marioarei acoperisul care statea sa se darame peste copii, imbunatatindu-le astfel conditiile de viata. Sper ca acest mic gest al meu i-a determinat pe copii sa creada ca lumea poate sa fie frumoasa atunci cand oamenii sunt uniti si ca exista speranta.

Si tot cu aceasta ocazie, de ziua mea, am hotarat sa strang fonduri pentru o alta cauza draga mie – sunt mare iubitor de animale si cred ca oamenii sunt cu adevarat oameni atunci cand îi ajuta pe cei care nu se pot ajuta singuri. Am fost impresionat de munca celor de la Adapostul Speranta unde mi s-a confirmat ca exista o sansa pentru animalele fara stapan si din banii stransi si donati de mine a fost reconstruit tronsonul II din adapost si, in felul acesta, animalutele au trecut cu bine de iarna.

Reusita celor doua campanii pe Galantom a fost cadoul de ziua mea de nastere – dar, iata, continuu sa primesc cadouri chiar si azi si acest premiu ma onoreaza! 

Va multumesc foarte mult!

Iti multumim si noi Marius pentru ca esti alaturi de noi in comunitatea oamenilor de bine Galantom si speram sa ii inspiri pe cat mai multi sa iti urmeze exemplul daruindu-si ziua de nastere pentru o cauza.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.