Mirela Retegan – Portret de Galantom

Mirela Retegan are 51 de ani și este fondator Zurli. De-a lungul timpului a susținut diferite cauze sociale prin intermediul Fundației Zurli și a reușit să strângă o sumă record pe Galantom, de peste 400.000 de lei. Află-i povestea și lasă oamenii buni să te inspire!

Ai avut un model de generozitate?

Da! Bunica, mama, tata, frații părinților mei… Am crescut într-o familie care împărțea plăcinte vecinilor și care avea mereu poarta deschisă. Iar bunica mea (mama tatălui meu), era galantomul satului din Bistrița Năsăud. Știa cum să convingă oameni, să-i facă să învârtă roata binelui. 

Cum ai defini generozitatea? Ce înseamnă un om generos?

Să dai din timpul, energia, ideile și bunurile tale celor care au nevoie de ajutor. 

Când ai făcut prima faptă bună despre care îți amintești?

Nu îmi amintesc o anume faptă bună. Tata mi-a spus dintotdeauna să fiu atentă în stânga și în dreapta, la oamenii care o duc mai greu decât mine și, dacă pot, să-i ajut. 

Cum ți-a venit ideea de a face fundraising prin Galantom?

Colega mea, Roxana Nicu, a venit cu această propunere. Căutam un partener serios, credibil și cu care să-mi doresc să asociez campaniile mele. 

Cum au fost primite de oameni campaniile tale?

Minunat! Oamenii au nevoie de exemple. Ei intră în horă, dar așteaptă să o înceapă cineva. 

Cum alegi cauzele pe care le susții?

Mi-am setat deja câteva categorii sociale. Toate au legătură cu copiii și toate au legătură cu misiunea mea: lupt pentru dreptul la fericire al tuturor copiilor! 

Ce te motivează să nu renunți?

Îmi face bine să fiu bună. Am timp, am idei, am disponibilitate, am bucurie, nu am niciun motiv să mă opresc. Fiecare copil fericit, fiecare părinte cu mai puține griji, este felul în care eu îmi măsor succesul. 

Cum te simți când vezi că reușești să mobilizezi atât de multă lume?

Simt că am un rost. Simt că nu-i fac umbră degeaba pământului. Proiectele mele, campaniile noastre devin scop pentru mii și mii de oameni. Și e minunat să știi că poți să inspiri!

Mă simt o norocoasă. Vreau să las sclipici în urma mea și, la final, sper că Dumnezeu o să-mi numere copiii pe care i-am făcut fericiți! Restul e muncă, inspirație și bucurie cu care poți face orice.

Mirela este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor. Iar, cu ocazia GivingTuesday, te invităm și pe tine să-ți facem un Portret de Galantom, alături de fotograful Cristian Șuțu. Spune-ne ce faptă bună ai făcut în cursul anului sau ce vrei să faci în Săptămâna Generozității și înscrie-te în linkul de mai jos. 

Tagged with:

About Author

Andrei Chirtoc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.