Portret de Galantom – Alexandru Petre: „E minunat să ajuți, să dăruiești, să aduci bucurie.”

....

Alexandru Petre este un fotograf din București, soț și tată a doi copii, căruia în timpul liber îi place să alerge. A fost pasionat de mișcare încă de mic copil, așa cum chiar el ne-a spus, iar acum le insuflă și micuților săi această pasiune.

Cu ceva timp în urmă, Alex a realizat că poate folosi alergarea pentru a face fapte bune, așa că a început să participe anual la evenimente sportive, singur sau împreună cu soția și cei doi copii, alergând pentru HOSPICE Casa Speranței, cauza acestei asociații fiindu-i cel mai aproape de suflet.

L-am invitat pe Alex să îi facem un Portret de Galantom, întrucât optimismul și perseverența lui în strângerea de fonduri ne inspiră și am vrut să îl cunoaștem mai bine pe acest om minunat, plin de energie și voie bună, pentru care generozitatea este ceva firesc.

Ce te motivează să fii generos?

Mulțumesc pentru întrebare. Asta înseamnă că sunt considerat o persoană generoasă, însă nu știu dacă m-aș caracteriza așa sau dacă aș putea spune că am o motivație în a fi generos. Așa sunt eu. Asta este firea mea. Atunci când pot oferi ajutorul îl ofer cu mare drag. Nu văd de ce nu aș face acest lucru și poate că acest fapt este primul pas spre a fi într-adevăr generos.

A existat o persoană anume care te-a inspirat?

Contează foarte mult mediul în care crești și educația pe care o primești. Eu cred că toți oamenii sunt buni, însă, uneori trebuie să le fie amintit acest lucru pentru a se implica. Totul în jurul nostru se desfășoară cu o viteză extraordinară, ne lovim de greutăți, suntem stresați, alergăm după fericire, după succes, dar uneori chiar e nevoie de o pauză. De un respiro și de o calmitate interioară. Iar atunci vom vedea că avem timp să facem bine. Și ajutându-i pe cei din jur vom simți bucurie, fericire și vom fi mai aproape de succes. Mama, care acum îmi îndrumă pașii din cer, a avut o contribuție uriașă astfel încât eu să devin omul care sunt astăzi. De fiecare dată când susțin o cauză, de fiecare dată când alerg la un eveniment, o port cu mine în gând. Așadar, pot spune că ea este persoana care mă inspiră, bineînțeles alături de familie și cei dragi care mă susțin întotdeauna.

Ce te-a făcut să rezonezi cu cauza aleasă?

Încă de mic mi-a plăcut mișcarea. Alergarea este unul dintre mijloacele prin care pot să fiu eu cu mine și, în același timp, să îi ajut pe cei mai puțin norocoși. Faptul că am dat scop alergării a facut-o și mai importantă, mai frumoasă! E minunat să știi că poți ajuta chiar și doar alergând! Iar, încetul cu încetul, descoperi că poți face atât de multe, atât pentru tine, cât mai ales pentru cei din jur!

Pentru mine, cea mai mare bucurie o reprezintă faptul că știu că efortul meu aduce un zâmbet, o ședință de terapie, un plus în viața cuiva. Iar atunci când te și întâlnești cu acei copii sau adulți și vezi concret pentru cine lupți sau vezi rezultatele muncii tale, îți dai seama că merită de fiecare dată.

Care a fost cea mai mare provocare întâmpinată pe parcurs și ce te-a motivat să nu renunți? Dar cea mai mare bucurie?

Când alerg simt tot ce mă înconjoară și în același timp mă simt pe mine. E minunat să poți face asta. Iar atunci când o faci pentru o cauză prinzi aripi. De renunțat nici nu poate fi vorba. Atunci când susții o cauză în care crezi toate acțiunile tale beneficiază de o energie extraordinară. Oricât de mari ar fi obstacolele, peste orice provocări ai da, vei găsi o soluție. Binele găsește mereu o cale!

Cum ai convinge o persoană să înceapă să se implice în strângerea de fonduri pentru o cauză prin Galantom?

Nu îmi place să dau sfaturi, însă pot spune ce a funcționat pentru mine și pot împărtăși experiența pentru ca cel care mă ascultă să-și tragă singur concluziile.

Dacă ești la primul fundraising, bucură-te de această experiență! Fii tu, așa cum ești, natural, cu emoții, fără emoții, cu temeri, fără temeri. Povestește-le oamenilor despre cauză, despre persoanele care au nevoie de ajutorul lor. Nu încerca să îi convingi de ceva anume. Vei fi surprins să vezi cum implicarea și pasiunea vor da roade. O donație, un share sau poate încă un fundraiser la fel ca tine. O să primești și refuzuri, asta e clar, însă tu nu faci asta ca să obții un “DA” sau un “NU”, ci faci asta pentru că tu crezi în cauză și pentru că oamenii se bazează pe tine să le spui povestea. Alegerea este a celui care te ascultă. Prin urmare, nu ai cum să greșești! Și, după cum am spus, oamenii sunt buni și vor să ajute, însă uneori e nevoie să li se amintească asta și să li se dea ocazia să facă bine!

De ce consideri că este important să fim generoși?

Este foarte important să fim generoși pentru că asta ne ajută atât pe noi, cât și pe beneficiarii cauzei pe care o susținem. E minunat să ajuți, să dăruiești, să aduci bucurie. Asta te face mai fericit, mai împlinit și îți dă energie ca să poți reuși în tot ce îți propui! Așa că hai să fim generoși, hai să fim buni unii cu alții și mai ales cu cei care au nevoie!


Află cum poți susține o cauză socială prin instrumentele platformei Galantom:

Dăruiește ziua ta

Ce-ai spune dacă anul acesta ți-ai dărui ziua de naștere unei cauze în care crezi? Deschide o pagină de strângere de fonduri pe platformă și roagă-ți familia, prietenii și cunoscuții să schimbe cadourile cu donații pentru cauza aleasă de tine. 

De ziua ta, toată atenția celor dragi este canalizată către tine. Cum ar fi să o redirecționezi către o cauză socială care are nevoie de tine? 

Provocări sportive

Dacă ești o persoană activă, poți să deschizi o pagină de strâns fonduri pe platforma Galantom și să dăruiești participarea ta la evenimentele sportive pentru cauzele care au nevoie de ajutorul tău și care sunt urcate pe platformă.

De asemenea, poți porni o provocare sportivă individuală.

Dar Galantom

Dăruiește-ți nunta, botezul, Crăciunul, Paștele, 8 Martie sau altă zi specială din viața ta unei cauze. Indiferent de ocazia specială aleasă, gestul tău va avea un impact pozitiv și potențial de a schimba în bine viața unor oameni.

Dăruiește cu rost și fii un model de generozitate pentru ceilalți.


Avem nevoie de oameni generoși și implicați și, dacă ai ajuns până aici, suntem siguri că ești de-al nostru. Te așteptăm pe platforma Galantom să faci fapte bune și să fii o sursă reală de inspirație pentru ceilalți.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.