Portret de Galantom – Andrei Roșu

....

Știai că Andrei Roșu este primul român care a alergat 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe cele 7 continente? Tot el este cel care a deschis prima pagină de strângere de fonduri pe platforma Galantom, fiind deschizătorul de drumuri pentru toate faptele bune făcute pe platformă de-a lungul timpului.

Ce te motivează să fii generos?

Un răspuns scurt ar fi că binele mă face să mă simt bine. Aș adăuga și faptul că îmi doresc să fiu o persoană mai bună, în fiecare zi. Iar a fi mai bun înseamnă și să fiu generos, să întâlnesc oameni asemenea mie și, nu în ultimul rând, să fiu un model de implicare și simț civic pentru copiii mei.

A existat o persoană anume care te-a inspirat?

Am “împrumutat” ceva de la toți oamenii generoși pe care i-am întâlnit. Dar, în final, tind să aspir la un “Andrei” de 100 de ani, care privește în urmă și își analizează viața prin prisma lucrurilor extraordinare pe care le-a făcut pentru ceilalți.

Ce te-a făcut să rezonezi cu cauza aleasă?

Având copii, alegerile au venit oarecum firesc: mediu, sănătate, educație – câteva dintre valorile pe care, de altfel, le împărtășim în familie.

Care a fost cea mai mare provocare întâmpinată pe parcurs și ce te-a motivat să nu renunți? Dar cea mai mare bucurie? 

Începutul a fost cea mai mare provocare, pentru că m-am aruncat într-un “ocean de necunoscute”. Dar îmi place să învăț, să încep lucruri de la zero și știu că fiecare proiect are provocări și momente dificile, o rutină de depășit și situații care mă forțează să ies din zona de confort. Mă motivează întotdeauna faptul că rezultatul final va avea un impact puternic – și acest gând mă face să privesc orice obstacol sau “disconfort” ca fiind ușor ridicol… Cea mai mare bucurie este să văd o pădure în care am plantat arbori în urmă cu mulți ani, proiecte sociale care s-au dezvoltat frumos și copii care au avut acces la o educație care le-a schimbat în bine viața.

Cum ai convinge o persoană să înceapă să se implice în strângerea de fonduri pentru o cauză prin Galantom?

Din câte îmi amintesc, am fost “pacientul zero” al Galantom, acum vreo 10 ani, și mă bucur că am putut “virusa” o mulțime de prieteni, colegi și followeri să folosească această platformă pentru a spori impactul faptelor bune. Revenind la cum aș convinge eu oamenii, cred că un prim pas ar fi să facă o donație simbolică pe platformă, chiar și doar de 1 leu pentru o cauză cu care rezonează și apoi să observe cum se simte. Fac pariu că va reveni…

De ce consideri că este important să fim generoși?

Noi, oamenii, am supraviețuit și prosperat milioane de ani ca specie nu pentru că am fost cei mai deștepți, cei mai puternici, cei mai rapizi de pe Pământ, ci pentru că am colaborat, ne-am ajutat unii pe ceilalți. Așa am reușit să ne apărăm de pericole, să ne procurăm hrană, să ne creștem copii și să construim lucruri mărețe.


Află cum poți susține o cauză socială prin instrumentele platformei Galantom:

Dăruiește ziua ta

Ce-ai spune dacă anul acesta ți-ai dărui ziua de naștere unei cauze în care crezi? Deschide o pagină de strângere de fonduri pe platformă și roagă-ți familia, prietenii și cunoscuții să schimbe cadourile cu donații pentru cauza aleasă de tine. 

De ziua ta, toată atenția celor dragi este canalizată către tine. Cum ar fi să o redirecționezi către o cauză socială care are nevoie de tine? 

Provocări sportive

Dacă ești o persoană activă, poți să deschizi o pagină de strâns fonduri pe platforma Galantom și să dăruiești participarea ta la evenimentele sportive pentru cauzele care au nevoie de ajutorul tău și care sunt urcate pe platformă.

De asemenea, poți porni o provocare sportivă individuală.

Dar Galantom

Dăruiește-ți nunta, botezul, Crăciunul, Paștele, 8 Martie sau altă zi specială din viața ta unei cauze. Indiferent de ocazia specială aleasă, gestul tău va avea un impact pozitiv și potențial de a schimba în bine viața unor oameni.

Dăruiește cu rost și fii un model de generozitate pentru ceilalți.


Avem nevoie de oameni generoși și implicați și, dacă ai ajuns până aici, suntem siguri că ești de-al nostru. Te așteptăm pe platforma Galantom să faci fapte bune și să fii o sursă reală de inspirație pentru ceilalți.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.