Portret de Galantom – Fidan Căploiu: „Prin generozitate putem construi o lume mai bună, o societate echilibrată, deschisă și empatică.”

....

Ca proaspătă mămică, scria Fidan Căploiu într-una dintre campaniile ei de pe Galantom, își dorea BINE pentru toți nou-născuții. Dar încă de dinainte de a deveni mamă a început să împartă bine strângând fonduri pentru asociații care luptă să le ușureze viețile copiilor mai puțin norocoși.

Fidan și-a donat până acum ziua pentru Asociația Inima Copiilor, ca să extindă secția de terapie intensivă nou-născuți de la spitalul „Marie Curie” din București, pentru Tabăra MagiCAMP, care încearcă să le ofere o oază de bucurie copiilor cu afecțiuni oncologice, sau pentru Ajungem MARI, care susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Și nu are de gând să se oprească aici.

Ce te motivează să fii generoasă? A existat o persoană anume care te-a inspirat?

Iubesc să dăruiesc și să fiu de ajutor, asta mă face fericită. Am încredere că viața are mai mare valoare atunci când facem lucruri pentru cei din jur. Familia este inspirația mea de când eram copil, iar generozitatea este o valoare învățată încă din copilărie. Îmi doresc să pot transmite mai departe această valoare și fetiței mele.

Ce te-a făcut să rezonezi cu cauzele alese pentru care ai strâns fonduri?

Sunt fundraiser pentru cauze legate de copii, pentru sănătatea și educația lor, încă de când nu eram părinte. Ei sunt viitorul nostru și ei aduc bucuria în viața noastră. Am fost fundraiser MagiCAMP, Ajungem Mari și Inima Copiilor, le-am urmărit activitatea, m-a impresionat și am vrut să pot contribui măcar puțin.

Care a fost cea mai mare provocare întâmpinată pe parcursul strângerii de fonduri și ce te-a motivat să nu renunți? Dar cea mai mare bucurie?

Încerc mereu, în orice situație, să dau tot ce e mai bun, să conving și să îmi îndeplinesc obiectivul. Provocări întâmpin mereu, însă nu îmi uit dorința și cauza susținută. Ajutorul pe care îl pot oferi mă ține motivată și îmi dă o mare bucurie. Urările pe care le primesc mă motivează și ele, unele chiar mă emoționează. Anul acesta cineva mi-a scris anonim că sunt un model și să nu mă schimb, îi mulțumesc, mi-a adus o mare bucurie.

Cum ai convinge o persoană să înceapă să se implice în strângerea de fonduri pentru o cauză prin Galantom? 

Generozitatea vine dinăuntrul nostru, este o valoare învățată și cultivată în timp. Eu încerc să conving oamenii din jurul meu să contribuie, indiferent dacă sunt donatori sau fundraiseri. Le povestesc despre cauze, despre cum pot contribui și despre fericirea pe care o simțim în corp atunci când suntem de folos.

De ce consideri că este important să fim generoși?

Consider că sufletul nostru are nevoie de acțiunile noastre recurente de generozitate. Să ne oprim o secundă și să ne întrebăm cum putem aduce valoare și ce lăsăm în urmă. Prin generozitate putem construi o lume mai bună, o societate echilibrată, deschisă și empatică.


Află cum poți susține o cauză socială prin instrumentele platformei Galantom:

Dăruiește ziua ta

Ce-ai spune dacă anul acesta ți-ai dărui ziua de naștere unei cauze în care crezi? Deschide o pagină de strângere de fonduri pe platformă și roagă-ți familia, prietenii și cunoscuții să schimbe cadourile cu donații pentru cauza aleasă de tine. 

De ziua ta, toată atenția celor dragi este canalizată către tine. Cum ar fi să o redirecționezi către o cauză socială care are nevoie de tine? 

Provocări sportive

Dacă ești o persoană activă, poți să deschizi o pagină de strâns fonduri pe platforma Galantom și să dăruiești participarea ta la evenimentele sportive pentru cauzele care au nevoie de ajutorul tău și care sunt urcate pe platformă.

De asemenea, poți porni o provocare sportivă individuală.

Dar Galantom

Dăruiește-ți nunta, botezul, Crăciunul, Paștele, 8 Martie sau altă zi specială din viața ta unei cauze. Indiferent de ocazia specială aleasă, gestul tău va avea un impact pozitiv și potențial de a schimba în bine viața unor oameni.

Dăruiește cu rost și fii un model de generozitate pentru ceilalți.


Avem nevoie de oameni generoși și implicați și, dacă ai ajuns până aici, suntem siguri că ești de-al nostru. Te așteptăm pe platforma Galantom să faci fapte bune și să fii o sursă reală de inspirație pentru ceilalți.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.