Portret de Galantom – Oana Solomon: „Ne plângem că «nimeni nu face ceva pentru…». Eu cred că TU poți schimba pe NIMENI în CINEVA, și CINEVA poate schimba lumea.”

....

Oana Solomon este Legal & Privacy Senior Manager la Vodafone Romania, mamă a doi copii și soția lui Gabriel Solomon, membru al Asociației One Kind și unul dintre oamenii care au transformat platforma Galantom din vis în realitate. 

Pentru Oana, ziua de naștere a căpătat sens abia în momentul în care a apărut conceptul „Dăruiește ziua ta”, care îi permite, de câțiva ani încoace, să ajute. A strâns fonduri pentru dotarea secției de nou-născuți din spitalul Marie Curie, pentru construirea unui nou Centru HOSPICE Casa Speranței sau pentru susținerea tinerilor sportivi români. Oana și-a făcut mereu timp să țină legătura cu oamenii pe care îi încurajează să doneze și dedicarea ei a dat roade. Până acum, a strâns peste 74.000 de lei prin intermediul campaniilor Galantom. 

Am vrut să aflăm mai multe despre ce stă în spatele zâmbetului larg cu care își încheie cursele deloc ușoare. 

Ce te motivează să fii generoasă? 

Generozitatea este o mare calitate, direct legată de empatie. Cu ea te poți naște sau se educă, se crește, se dezvoltă. 

Pentru mine, motivația vine de la oamenii cu care interacționez – sunt multe cazuri care mă sensibilizează, însă motivația vine din oameni. Sunt și cazuri în care cred intrinsec, pentru că se referă la educație, la dezvoltarea încrederii femeilor în rolul lor și în societate.

A existat o persoană anume care te-a inspirat? 

După cum spuneam, pe mine mă inspiră oamenii cu care interacționez. Mulți dintre ei sunt pentru mine exemple de urmat, însă în ceea ce privește generozitatea, există doi oameni care sunt pentru mine un izvor nesecat de bine și dăruire: dl. Dr. Cătălin Cîrstoveanu și soțul meu, Gabriel Solomon. Amândoi sunt oameni cu o energie extraordinară și o putere de neimaginat pusă în sprijinul altora.

Ce te-a făcut să rezonezi cu cauza aleasă? 

Cauzele pe care le susțin îmi sunt mereu aproape sufletului. Inima Copiilor este o organizație formată din oameni inimoși, pasionați, inspiraționali, care își pun energia în sprijinul copiilor și care de foarte multă vreme colaborează cu Dr. Cîrstoveanu. Ceea ce reușesc împreună să facă în sprijinul copiilor reprezintă o rază de speranță și un indicator de normalitate. De fiecare dată când mă gândesc la Secția de Neonatologie a Spitalului Marie Curie, îmi amintesc prima vizită din 2010, într-o sală înghesuită, cu incubatoare și multă tensiune. Acum, este una dintre cele mai moderne secții din Europa – mi se umple sufletul de mândrie și îmi dă puterea să merg mai departe.

Care a fost cea mai mare provocare întâmpinată pe parcurs și ce te-a motivat să nu renunți? Dar cea mai mare bucurie? 

Cea mai mare provocare pentru mine a fost și rămâne jena de a cere bani cuiva. Uneori am trimis sute de mesaje și abia au venit câteva sute de lei, însă de fiecare dată mă gândesc că este nevoie de fiecare leu și merg mai departe. Cea mai mare bucurie este să merg la Marie Curie și să văd cât de mult contează susținerea noastră, a fiecăruia dintre noi, cu cea mai neînsemnată sumă.

Cum ai convinge o persoană să înceapă să se implice în strângerea de fonduri pentru o cauză prin Galantom? 

Cred că fiecare dintre noi rezonează cu o cauză și e important să găsim o cauză aproape de sufletul nostru. Apoi, de fiecare dată ne plângem că „nimeni nu face ceva pentru…”. Eu cred că TU poți schimba pe NIMENI în CINEVA și CINEVA poate schimba lumea. Poate că nu într-o zi sau într-o singură strângere de fonduri, dar sigur pas cu pas și implicare cu implicare, vom reuși să fim schimbarea pe care o vrem în lume. Galantom este locul care face ca visele să prindă aripi.

De ce consideri că este important să fim generoși? 

Ce câștigi dacă nu ești generos? Atunci când împarți, când dăruiești, primești infinit mai mult.


Află cum poți susține o cauză socială prin instrumentele platformei Galantom:

Dăruiește ziua ta

Ce-ai spune dacă anul acesta ți-ai dărui ziua de naștere unei cauze în care crezi? Deschide o pagină de strângere de fonduri pe platformă și roagă-ți familia, prietenii și cunoscuții să schimbe cadourile cu donații pentru cauza aleasă de tine. 

De ziua ta, toată atenția celor dragi este canalizată către tine. Cum ar fi să o redirecționezi către o cauză socială care are nevoie de tine? 

Provocări sportive

Dacă ești o persoană activă, poți să deschizi o pagină de strâns fonduri pe platforma Galantom și să dăruiești participarea ta la evenimentele sportive pentru cauzele care au nevoie de ajutorul tău și care sunt urcate pe platformă.

De asemenea, poți porni o provocare sportivă individuală.

Dar Galantom

Dăruiește-ți nunta, botezul, Crăciunul, Paștele, 8 Martie sau altă zi specială din viața ta unei cauze. Indiferent de ocazia specială aleasă, gestul tău va avea un impact pozitiv și potențial de a schimba în bine viața unor oameni.

Dăruiește cu rost și fii un model de generozitate pentru ceilalți.


Avem nevoie de oameni generoși și implicați și, dacă ai ajuns până aici, suntem siguri că ești de-al nostru. Te așteptăm pe platforma Galantom să faci fapte bune și să fii o sursă reală de inspirație pentru ceilalți.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.