Portret de Galantom – Raluca Kișescu

Raluca Kișescu este specialistă în marketing și comunicare, scriitoare și strânge fonduri prin participarea la evenimente sportive. Este o persoană activă, creativă, autentică, cu spirit liber. Iubește oamenii, îi place să petreacă timp cu ei și să îi ajute la nevoie. Raluca a fost fata cu scutire la orele de sport care a devenit în timp o femeie care participă la maratoane și aleargă 42 de km. Află-i povestea și lasă-te inspirat!

Ce te motivează să fii generoasă? A existat o persoană anume care te-a inspirat?

Nu mă consider o persoană din cale afară de generoasă, știu oameni mult mai generoși cu resursele proprii de timp, emoționale și financiare. Eu, în schimb, prin natura profesiei și personalității extroverte, am avut parte de mai multă expunere. În plus, unul dintre principiile mele de viață este: Eu nu mă simt bine dacă nu fac bine (măcar un pic).

M-au inspirat să fiu așa, în ordine: familia mea (părinții mei sunt unii dintre cei mai generoși oameni pe care îi cunosc), fostul meu angajator, Avon (prin prisma campaniilor sociale adresate femeilor, înainte ca CSR-ul să devină o modă), prietenii și colegii care sunt generoși fără niciun PR. Iar în ultimele trei luni m-au inspirat foarte mulți oameni (români, polonezi, moldoveni etc.) care au redefinit cuvântul generozitate prin tot ceea ce au făcut pentru refugiații ucraineni.

Ce te-a făcut să rezonezi cu cauza aleasă?

În primul rând, am rezonat emoțional: HOSPICE Casa Speranței tratează pacienți cu boli incurabile, oferindu-le asistență medicală, inclusiv consiliere psihologică. Persoane foarte dragi din familia mea au fost diagnosticate cu cancer, motiv pentru care voi susține HOSPICE cât timp mă vor ține articulațiile să alerg. În al doilea rând, am rezonat practic: HOSPICE este o organizație care oferă feedback și suport constant partenerilor săi, care se zbate să genereze idei creative de finanțare a organizației, motivându-mă să fiu și eu parte din demersul lor.

Care a fost cea mai mare provocare întâmpinată pe parcurs și ce te-a motivat să nu renunți? Dar cea mai mare bucurie?

Cea mai mare provocare a fost întotdeauna mintea mea: mă va ține să alerg 21 sau 42 de km fără să înceapă să-mi inducă dubii pe la kilometrii 15-16, respectiv 33-35? Pentru că trebuie să termin cursa la care particip într-un timp onorabil, atâta timp cât niște oameni îmi acordă încrederea lor prin donațiile pe care le fac pentru mine ca alergător HOSPICE. Eu m-am motivat întotdeauna la kilometrii 15-16, respectiv 33-35, pentru că nu poate alerga altcineva în locul meu, de cele mai multe ori cu îndemnuri banale: „Hai, Raluco, dă-i drumul, nu ai zis că vrei să trăiești 100 de ani?”. În privința strângerii de fonduri, cred că provocarea este să reușesc să găsesc donatori noi, pentru că majoritatea sunt recurenți. Cea mai mare bucurie sunt ultimii 500 de metri, când simt că zbor și că am cucerit cel puțin o medalie olimpică, ascultând pe difuzorul telefonului o melodie preferată și auzind încurajările de pe margine. Trust me, there is nothing that makes you feel higher! Cred că bucuria aceasta reiese atât de tare, că unii îmi donează și post-alergare, așa încât reușesc să îmi depășesc țintele.

Cum ai convinge o persoană să înceapă să se implice în strângerea de fonduri pentru o cauză prin Galantom?

Răspunsul ironic ar fi: i-aș ține un curs de Persuasiune. Răspunsul serios ar fi: aș invita-o alături de echipa HOSPICE, la un centru HOSPICE, dar și la linia de finish a competițiilor de alergat.

De ce consideri că este important să fim generoși?

Pentru că trăim unii lângă alții, unii cu alții, pentru că și Kahneman, laureat cu Nobel în economie, spune că norocul nu poate fi exclus din reușita individuală. Și dacă unii suntem mai norocoși decât alții, de ce să nu fim generoși? Omenescul nu are cum să fie bucurie doar în casa proprie, mașina proprie, piscina proprie, viața proprie.


Află cum poți susține o cauză socială prin instrumentele platformei Galantom:

Dăruiește ziua ta

Ce-ai spune dacă anul acesta ți-ai dărui ziua de naștere unei cauze în care crezi? Deschide o pagină de strângere de fonduri pe platformă și roagă-ți familia, prietenii și cunoscuții să schimbe cadourile cu donații pentru cauza aleasă de tine. 

De ziua ta, toată atenția celor dragi este canalizată către tine. Cum ar fi să o redirecționezi către o cauză socială care are nevoie de tine? 

Provocări sportive

Dacă ești o persoană activă, poți să deschizi o pagină de strâns fonduri pe platforma Galantom și să dăruiești participarea ta la evenimentele sportive pentru cauzele care au nevoie de ajutorul tău și care sunt urcate pe platformă.

De asemenea, poți porni o provocare sportivă individuală.

Dar Galantom

Dăruiește-ți nunta, botezul, Crăciunul, Paștele, 8 Martie sau altă zi specială din viața ta unei cauze. Indiferent de ocazia specială aleasă, gestul tău va avea un impact pozitiv și potențial de a schimba în bine viața unor oameni.

Dăruiește cu rost și fii un model de generozitate pentru ceilalți.


Avem nevoie de oameni generoși și implicați și, dacă ai ajuns până aici, suntem siguri că ești de-al nostru. Te așteptăm pe platforma Galantom să faci fapte bune și să fii o sursă reală de inspirație pentru ceilalți.

About Author

Echipa Galantom

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.