Portret de Galantom – Raluca Popescu

....

După ce “a dansat” o vreme cu cancerul, Raluca Popescu s-a desprins din brațele lui și a decis să fie pelerin pe Camino de Santiago, acolo unde a parcurs 800 de km pentru Asociația Dăruiește Aripi. Este un om optimist și altruist și reușește să îi inspire pe cei din jurul ei.

Ce te motivează să fii generoasă? A existat o persoană anume care te-a inspirat?

Ei bine, e o întrebare care n-are răspuns, din punctul meu de vedere. E ca și cum ai întreba pe cineva: de ce mă iubești? Am știut că asta trebuie să fac, atât de simplu.

Am mulți oameni buni în preajmă și aș vrea să cred că fiecare dintre ei a sădit în mine câte o fărâmă de conștientizare. Dar nu pot nominaliza pe cineva anume. Cumva, prima dată când am ascultat asta, ceva în mine s-a mișcat altfel decât până atunci. Uitându-mă în urmă, cred că ăla a fost momentul T0.

Ce te-a făcut să rezonezi cu cauza aleasă?

În general, am strâns fonduri pentru copiii cu afecțiuni oncologice. Eu însămi supraviețuitoare (cât de oribil îmi pare termenul ăsta…) a acestei maladii, m-am intersectat, încă de la început, pe holurile spitalelor, cu părinți ai acestor copii. Și, de fiecare dată, în cap îmi răsuna: tu ești norocoasă, ai trăit 35 de ani, ai simțit ceva din viața asta! Pe când ei… Oameni înfrânți, morți vii, cu o povară pe care n-ar trebui să o ducă vreodată cineva. Așa i-am perceput eu pe acești bieți părinți. Și, deși sunt conștientă că banii nu pot rezolva totul, m-am hotărât să fac tot ce îmi stă în putință să le iau de pe umeri, unora dintre ei, povara lipsurilor. Evident, nu într-atât încât să le cumpăr sănătate, căci e imposibil, dar dacă am reușit acoperirea drumurilor până la spital, pentru efectuarea tratamentului sau costul analizelor, consider că scopul meu a fost atins.

Care a fost cea mai mare provocare întâmpinată pe parcurs și ce te-a motivat să nu renunți? Dar cea mai mare bucurie?

Provocarea a fost întrebarea primită de la mai multe persoane: și ție ce îți iese la treaba asta? Întrebare care a venit în perioada în care făceam Camino de Santiago și îndemnam oamenii să doneze pentru fiecare km pe care eu îl parcurgeam, pe jos. M-a întristat asta, de ce să vă ascund… Dar am învățat că oamenii sunt doar oameni, cu experiențe și probleme unice, iar eu mă autocaracterizez #eusuntviataiubiresisperantamereu. 

Satisfacția: când oameni pe care-i cunosc, fără posibilități, și-au rupt, la propriu, de la gură, ca să ajute un copil bolnav. La fel, atunci când colegii mei de muncă s-au hotărât să nu mai organizăm Secret Santa, ci să direcționăm banii pe care i-am fi cheltuit pe nimicuri către Asociația Dăruiește Aripi.

Cum ai convinge o persoană să înceapă să se implice în strângerea de fonduri pentru o cauză prin Galantom?

N-aș convinge-o, ci i-aș povesti cât de mult te împlinește să faci bine, i-aș spune că se poate trăi și altfel decât într-o goană continuă după lucruri insignifiante și că a te dărui e, poate, singurul lucru cu adevărat important.

De ce consideri că este important să fim generoși?

De ce e important să respirăm? Ca să trăim. Înlocuiți voi respirația cu generozitatea.


🎁

Raluca și-a dăruit ziua de naștere pe platforma Galantom. Te invităm să o susții cu o donație luna aceasta aici.


Află cum poți susține o cauză socială prin instrumentele platformei Galantom:

Dăruiește ziua ta

Ce-ai spune dacă anul acesta ți-ai dărui ziua de naștere unei cauze în care crezi? Deschide o pagină de strângere de fonduri pe platformă și roagă-ți familia, prietenii și cunoscuții să schimbe cadourile cu donații pentru cauza aleasă de tine. 

De ziua ta, toată atenția celor dragi este canalizată către tine. Cum ar fi să o redirecționezi către o cauză socială care are nevoie de tine? 

Provocări sportive

Dacă ești o persoană activă, poți să deschizi o pagină de strâns fonduri pe platforma Galantom și să dăruiești participarea ta la evenimentele sportive pentru cauzele care au nevoie de ajutorul tău și care sunt urcate pe platformă.

De asemenea, poți porni o provocare sportivă individuală.

Dar Galantom

Dăruiește-ți nunta, botezul, Crăciunul, Paștele, 8 Martie sau altă zi specială din viața ta unei cauze. Indiferent de ocazia specială aleasă, gestul tău va avea un impact pozitiv și potențial de a schimba în bine viața unor oameni.

Dăruiește cu rost și fii un model de generozitate pentru ceilalți.


Avem nevoie de oameni generoși și implicați și, dacă ai ajuns până aici, suntem siguri că ești de-al nostru. Te așteptăm pe platforma Galantom să faci fapte bune și să fii o sursă reală de inspirație pentru ceilalți.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.