Portret aniversar de Galantom #10anidegenerozitate – Elena Cîrîc: 680 de trepte transformate în donații pentru îngrijirea paliativă

galantom Elena Ciric
....

Sărbătorim 10 ani de Galantom iar în toți acești ani am fost inspirați de generozitatea oamenilor de bine din România și de poveștile lor, multe extraordinare. Le ducem cu noi, mai departe, în povestea Galantom și ți le prezentăm în seria de interviuri Portret aniversar de Galantom #10anidegenerozitate.

Elena Ciric a urcat 680 de trepte și a luat cu ea, în mod simbolic, fiecare donator care a susținut-o donând pentru Hospice Casa Speranței pe pagina ei de fundraiser. Nu există gest sau donație prea mică pentru Elena, importantă este implicarea. 

Ce anume o face să nu renunțe atunci când pornește pe drumul generozității poți afla din următorul interviu: 

1. Ce te motivează pe tine să fii generoasă? A existat o persoană care te-a inspirat la un moment dat în acest sens?

Hmm, cred că generozitatea am învățat-o de la tatăl meu, prin puterea exemplului. Îi plăcea mereu să împartă, să ajute, să facă fapte bune. Și mai cred în karma. 🙂 Acțiunile noastre au consecințe și se întorc într-un fel sau altul în viața noastră. 

2. Ce te-a făcut să rezonezi cu cauzele pentru care ai strâns donații până acum?

Pe Galantom sunt multe cauze disponibile, multe asociații către care aș putea face oricând o donație cu inima împăcată. Eu am ales întotdeauna să mă implic doar în cauze în care cred, ca să fiu în armonie cu mine, să pot fi credibilă și eventual să-i inspir și pe alții să facă la fel. Îmi plac poveștile, deci ca să mă convingi, trebuie să-mi spui o poveste frumoasă. Dar sunt o fire pragmatică, vreau să văd și rezultatul final. 

3. Care a fost cea mai mare provocare întâmpinată pe parcursul unei campanii de fundraising și ce te-a motivat să nu renunți? Dar cea mai mare bucurie?

Cred că cel mai greu e începutul. Acel moment când pagina e goală și aștepti primele donații, când speri că cineva va răspunde pozitiv invitației tale. Eu, de exemplu, am avut mari emoții când am setat campania din 2020, cu 3 zile înainte de ziua mea, cu ținta de 2020 RON. Mi se părea greu de atins această sumă într-un timp atât de scurt. Dar apoi, pe măsură ce încep să apară primii donatori, începi să prinzi curaj, poate totuși reusești să-ți depășești propriul obiectiv. 

Bucuria vine cu fiecare donație, dar punctul culminant la mine a fost atins atunci când am primit poze pe Facebook Messenger din cadrul intalnirilor terapeutice, cu beneficiarii strângerii de fonduri. Sau mesaje din formularele de feedback. 

4. Cum ai convinge o persoană să înceapă să se implice în strângerea de fonduri pentru o cauză prin Galantom? 

Hey, tu! Știu că pare greu și probabil că ți-e și frică. Crezi că n-o să doneze nimeni nimic, nu? Că oamenii au și alte lucruri mai bune de făcut cu viața lor, nu? Dar să știi că merită să încerci! Chiar și 50 de lei dacă strângi pentru o cauză în care crezi, e mai mult decât nimic! În plus, poate fi cel mai frumos cadou pe care ți-l faci! Tu pentru tine! O să te simți bine în pielea ta. 

5. De ce consideri că este important să fim generoși?

Când am citit Omul Generos al lui Tor Norretranders am găsit o confirmare de care aveam nevoie la momentul respectiv. A fi generos e mult mai profitabil pe termen lung decât a fi egoist. Lăcomia, egoismul și xenofobia caracteristice omului din societatea modernă nu sunt investiții profitabile.

Eu cred că ajutându-i pe alții ne ajutăm de fapt pe noi. Ne simțim bine atunci când facem lucruri nemaipomenite și asta conduce la alte lucruri bune. „Generozitatea și creativitatea sunt o consecință a sexualității noastre și a selecției ei speciale. Nu degeaba cuvântul generozitate vine de la cuvântul latin genus, care înseamnă sex, neam, familie. Când generozitatea este înrădăcinată în neam și sexualitate, asta înseamnă de asemenea că este constant realimentată: vrem mângâieri, bunătate, afecțiune, prietenie și contact fizic. În fiecare zi. Douăsprezece îmbrățișări pe zi. Este un motor al vieții de zi cu zi: vrem dragoste, așa că suntem creativi și generoși.”

Așadar, satisfacerea egoului are un rol subconștient în nașterea altruismului pur. Și atunci când facem bine, trăim și noi satisfacția că am fost de ajutor. Ne simțim bine cu noi. Deci suntem generoși cu alții, dar suntem generoși și cu noi/pentru noi. 

Galantom.ro este platforma de fundraising peer to peer care ajută oamenii de bine din România să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate. Anul acesta împlinim 10 ani și te invităm să ne susții, să putem face și următorii 10 ani despre generozitate: detalii aici.

Îți punem la dispoziție, pe Galantom.ro, instrumentele de care ai nevoie, pentru a-ți aduce contribuția, prin strângere de donații, la o cauză pe care dorești să o sprijini. Dăruiește-ți ziua de naștere, adoptă o provocare sportivă sau un obicei bun, totul pentru a strânge fonduri pentru un ONG ales de tine! 

Galantom.ro este un proiect non profit al Asociației OneKind, a cărei misiune este să îi inspire pe oameni să fie generoși, creând instrumente și contexte în care aceștia să își pună în valoare generozitatea.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.