Portret aniversar de Galantom #10anidegenerozitate – Oana Moșoiu: despre miracolul generozității și efectele ei asupra noastră

Galantom Oana Mosoiu
....

Sărbătorim 10 ani de Galantom iar în toți acești ani am fost inspirați de generozitatea oamenilor de bine din România și de poveștile lor, multe extraordinare. Le ducem cu noi, mai departe, în povestea Galantom și ți le prezentăm în seria de interviuri Portret aniversar de Galantom #10anidegenerozitate.

Oana Moșoiu este lector universitar, trainer, consultant în educație și expert în dezvoltare organizațională, dar dincolo de asta este om de bine. Și-a dăruit ziua de naștere în sprijinul copiilor victime ale bullying-ului (proiect al Asociației Zi de Bine) pentru că își dorește ca cei mici să aibă siguranța emoțională și fizică în spațiul în care își petrec o parte importantă din timp și din viața lor. 

Ce crede ea despre generozitate, poți afla din articolul de astăzi: 

1. Ce te motivează pe tine să fii generoasă? A existat o persoană care te-a inspirat la un moment dat în acest sens?

Cred că generozitatea, ca valoare și ca gest, comportament, este purtătoarea unei energii excepționale care valorizează oamenii, îi împuternicește și le dă mobilizarea de care au uneori nevoie ca să meargă mai departe, pe drumul lor. Nu-mi amintesc un moment precis când am înțeles că sunt generoasă, dar știu că în jurul meu au fost oameni generoși cu mine, de la a-mi oferi apreciere, perspectivă, oportunități și până la sprijin necondiționat, resurse de învățare, experiențe și chiar timpul lor.

2. Ce te-a făcut să rezonezi cu cauza aleasă de pe platforma Galantom?

Sunt o fire sensibilă când vine vorba de copii și tema bullying-ului este critică. Faptul că nu luăm măsuri prompte, ferme, că nu avem suficiente instrumente și resurse de competență pentru a diminua considerabil atmosfera și calitatea relațiilor din sălile de clasă și din școli este măsura unei inadecvări de sistem. Practic, nu le putem garanta copiilor siguranța emoțională și fizică în spațiul în care își petrec o parte importantă din timp și din viața lor, ca experiențe trăite social. Faptul că adulții din preajma copiilor nu fac nimic sau prea puțin m-a determinat să fiu foarte entuziasmată de proiectul propus de Melania Medeleanu și Asociația Zi de bine, o tabără anti-bullying. A fost sentimentul de contribuție cel pe care l-am prioritizat în acest demers și mă bucur că am putut contribui.

3. Care a fost cea mai mare provocare întâmpinată pe parcursul campaniei de fundraising și ce te-a motivat să nu renunți? Dar cea mai mare bucurie?

A fost prima mea donație pe Galantom și mă gândeam oare de ce nu am mai făcut asta înainte. Sunt atâția oameni care îmi spun la mulți ani de ziua mea, m-ar bucura să se alieze cu mine pentru o cauză, pot presupune că împărtășesc cu comunitatea mea aspirații și preocupări educaționale comune. Am insistat cu campania și s-a strâns suma propusă, dar aș vrea să propun o sumă mai mare acum, pentru o cauză ce vizează Școala de Vară Paulina – In Memoriam Ana Raluca Medeșan, o tabără pentru copiii din satul Sâncel, jud. Alba, pentru acces la profesori minunați, creativi și inovativi aduși din toată țara. 

4. Cum ai convinge o persoană să înceapă să se implice în strângerea de fonduri pentru o cauză prin Galantom? 

Le-aș arăta ce s-a realizat din suma strânsă prin campania gestionată prin GalantOM – că este o platformă ușor de folosit, care pune în relație directă omul și cauza sa cu susținătorii și contributorii la cauză.

5. De ce consideri că este important să fim generoși?

Pentru că generozitatea nu rămâne datoare niciodată, ea se întoarce în multe și nenumărate feluri incredibile. Este miraculoasă.

Galantom.ro este platforma de fundraising peer to peer care ajută oamenii de bine din România să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate. Anul acesta împlinim 10 ani și te invităm să ne susții, să putem face și următorii 10 ani despre generozitate: detalii aici.

Îți punem la dispoziție, pe Galantom.ro, instrumentele de care ai nevoie, pentru a-ți aduce contribuția, prin strângere de donații, la o cauză pe care dorești să o sprijini. Dăruiește-ți ziua de naștere, adoptă o provocare sportivă sau un obicei bun, totul pentru a strânge fonduri pentru un ONG ales de tine! 

Galantom.ro este un proiect non profit al Asociației OneKind, a cărei misiune este să îi inspire pe oameni să fie generoși, creând instrumente și contexte în care aceștia să își pună în valoare generozitatea.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.