Cum fac alergătorii amatori minuni

....

„De luni mă apuc de alergat!” 

„Începând cu următoarea lună mă apuc de sport!”

„De la 1 ianuarie voi face mișcare săptămânal.”

Acestea sunt obiective care multora dintre noi ne-au trecut prin cap, dar, totuși, drumul până la realizarea lor este unul destul de lung și uneori anevoios. Unii nu reușesc să se motiveze singuri și au nevoie de cineva care să îi susțină sau să încerce împreună cu ei. Alții încep timid, dar se descurajează pe parcurs.

Și totuși, unii reușesc să se țină de treabă, începe să le placă să alerge zilnic sau de câteva ori pe săptămână, până devine un obicei bun. Până la urmă, important este să faci, oricât de puțin, dar cu perseverență. Încet încet, înțelegi că mișcarea poate face minuni în viața ta.

Dar există și o mână de oameni dintre cei cărora le face plăcere să alerge, care își folosesc această pasiune nu doar pentru a face minuni în viața lor, ci și pentru a schimba viețile altora în bine. Aceștia sunt oamenii care atunci când aleargă la diferite evenimente, fie ele maratoane, semi-maratoane sau pe distanțe mai scurte, aleg să o facă pentru o cauză dragă lor. 

De la lansarea platformei Galantom și până acum, au fost strânse peste 6,7 milioane de lei prin intermediul evenimentelor sportive la care acești oameni de bine au participat și au fost create 6246 pagini de fundraising în categoria sportiv Galantom. 

În toamnă vor avea loc două maratoane importante cu componentă caritabilă pentru care înscrierile au început deja, Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, ediția a 11-a, ce va avea loc pe 4 septembrie 2022 și Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, aflat la a 15-a ediție, ce se va desfășura pe 8 și 9 octombrie 2022.

Dacă ai ajuns până aici și ți-ar plăcea să faci parte dintre oamenii de bine care aleargă sau au alergat la unul dintre cele două maratoane pentru o cauză socială, noi îți lăsăm mai jos și câteva scurte povești ale acestor sportivi amatori care au devenit galantomi. Au descoperit că le place să alerge la un moment dat în viață, iar acum nu ratează nicio ocazie de a o face și de a le și oferi o mână de ajutor oamenilor care au nevoie.

Oameni care fac minuni alergând

Raluca Kișescu

Raluca Kișescu spune că ea obișnuia să fie fata cu scutire din lene la ora de sport. Doar că într-o zi, pe la 40 de ani, a început să alerge și i-a plăcut atât de mult încât a scris și o carte despre asta. Acum aleargă și până la 42 de km la maratoane și este ambasador Bucharest Running Club și HOSPICE Casa Speranței

Cea mai mare provocare a fost întotdeauna mintea mea: mă va ține să alerg 21 sau 42 de km fără să înceapă să-mi inducă dubii pe la jumătatea cursei? Pentru că trebuie să termin cursa la care particip într-un timp onorabil, atâta timp cât niște oameni îmi acordă încrederea lor prin donațiile pe care le fac pentru mine ca alergător HOSPICE. Eu m-am motivat întotdeauna aproape de finalul cursei, pentru că nu poate alerga altcineva în locul meu, de cele mai multe ori cu îndemnuri banale: Hai, Raluco, dă-i drumul, nu ai zis că vrei să trăiești 100 de ani?”

Raluca Kișescu

Raluca este doar unul dintre numeroșii oameni de bine de pe Galantom, care a ales să transforme pasiunea pentru alergat în fapte bune, strângând de-a lungul timpului peste 22.000 de lei în cadrul maratoanelor și semi-maratoanelor la care a alergat.

Sonia Argint

Pe Sonia Argint Ionescu o știi, poate, de pe rețelele de socializare sau de la televizor. Este pasionată de sport și de nutriție, iar atunci când are ocazia, îi place să alerge. În special dacă atunci când o face poate susține pacienții bolnavi ce au nevoie de îngrijire paliativă. Sonia știe că sportul nu îi face bine doar ei, ci poate fi de ajutor și altora, atunci când este îndreptat spre cauze sociale.

Daniel Mereuță

Daniel Mereuță se consideră un altruist eficace. Timp de 7 ani s-a ocupat de organizarea unui ultramaraton caritabil, strângând fonduri pentru Asociația Pro Vita Valea Plopului. Daniel este de părere că „generozitatea este igiena sufletului și că pe el îl motivează pragmatismul și sentimentul de a putea ajuta. Ce folos să ne străduim mereu să avem vieți cât mai frumoase dacă în jurul nostru sunt lipsuri și suferințe? Trebuie să încercăm să ajutăm cât putem, pentru a face lumea un pic mai bună decât am găsit-o și nu doar pentru cei dragi.

Totodată, Daniel și-a dăruit și ziua de naștere pe Galantom, de câte ori a avut ocazia, reușind să strângă până în prezent aproape 45.000 de lei.

Andrei Roșu

Un alt exemplu demn de urmat atunci când îți pui un obiectiv în minte, este Andrei Roșu, care a fost, de fapt, prima persoană care a folosit platforma Galantom pentru a strânge fonduri. Andrei a început să alerge în urmă cu aproximativ 12 ani, ca, mai apoi, să învețe să înoate și să meargă pe bicicletă. A ales să folosească toate aceste instrumente pentru a participa la mai multe competiții pentru a susține HOSPICE Casa Speranței, a cărui ambasador este. 

Când a împlinit 40 de ani, Andrei și-a mai setat un obiectiv și anume de a alerga în fiecare an, de ziua lui, vârsta sa în kilometri. Șase ani mai târziu, încă respectă acest lucru și se bucură să-i îndemne și pe ceilalți să se mobilizeze pentru a face mișcare.

Andrei este primul român care a terminat un ultratriatlon și a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a alergat 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe cele 7 continente. A reușit până acum să strângă 397.938 de lei prin platforma Galantom pentru Viitor Plus, Fundația HOSPICE Casa Speranței, Școala de Valori și Totul Este Posibil.

Știm că este impresionant, dar este vorba despre un om ca și noi care a avut de înfruntat și provocări pe acest drum, așa cum a spus și el: „Începutul a fost cea mai mare provocare, pentru că m-am aruncat într-un “ocean de necunoscute”. Dar îmi place să învăț, să încep lucruri de la zero și știu că fiecare proiect are provocări și momente dificile, o rutină de depășit și situații care mă forțează să ies din zona de confort. Mă motivează întotdeauna faptul că rezultatul final va avea un impact puternic.

Adrian Hădean

Și pe Adrian Hădean probabil că îl știi de la televizor, din show-urile culinare. Dar știi ce îi place să facă în timpul liber? Aleargă la maratoane pentru a strânge fonduri în sprijinul copiilor din medii defavorizate, să-i ajute să aibă o viață mai bună. „Reușita care mă bucură cel mai mult nu este maratonul dus până la capăt, ci impactul pe care participarea mea l-a avut pentru o cauză importantă. Am alergat și am strâns fonduri pentru TEAM HOPE, echipa Hope and Homes for Children România, care ajută copiii vulnerabili ai României să aibă o viață mai bună. A fost o experiență atât de bună încât mi-am propus să o repet”, a spus Adrian cu ceva timp în urmă, iar noi ne-am bucura dacă ar alege să repete experiența cât de curând, poate chiar anul acesta.

Datorită oamenilor pasionați de sport și de fapte bune așa cum sunt ei, platforma Galantom reușește să ajute anual sute de cauze și mii de oameni. Pentru unii dintre ei poți deveni chiar tu eroul, dacă anul acesta îți găsești motivația să te apuci de alergat.


Cum poți face și tu minuni

Este destul de simplu. Îți lăsăm mai jos pașii de urmat pentru a fi fundraiser pentru o cauză la unul dintre maratoanele menționate, prin platforma Galantom.ro:

  • În primul rând trebuie să te hotărăști asupra unuia dintre evenimente și să îți validezi procesul de înscriere. Găsești informații despre procesele de înscriere aici: Maraton București și Maraton Cluj.
  • Îți alegi unul din proiectele partenere ale evenimentului selectat:

Aici poți vedea cauzele și proiectele pentru care poți alerga la maratonul din Cluj. Aici poți vedea cauzele și proiectele pentru care poți alerga la maratonul din București.

  • Îți creezi pagina de Sportiv Galantom completând datele tale, iar apoi aștepți confirmarea organizației care se ocupă de proiectul pe care tu ai ales să-l susții prin email.
  • Promovezi pagina de fundraising online și offline pentru a strânge donații. Faci cunoscută ințiativa ta distribuind pagina de fundraising prin social media și alte canale de comunicare, abordându-i pe cei din cercul tău social (rude, prietenii, colegii de serviciu) pentru a te susține cu donații. Donațiile se fac online direct pe pagina ta de fundraising legată de evenimentul la care alergi.

AICI ai și câteva idei care te pot ajuta în campania ta de fundraising.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.