Despre bine prin sport și online – podcast Eu și Copilul Meu

galantom la podcast autism voice

Prezent în cadrul podcast-ului Eu și Copilul Meu, realizat de Autism Voice și moderat de Nicoleta Mariana Orlea, Gabriel Solomon, co-fondator Galantom, a vorbit despre generozitate, provocările existente într-un proces de fundraising, dar și despre soluțiile pentru ca implicarea într-o cauză socială să aibă un impact cât mai mare.

Urmărește tot podcast-ul aici:

Cum a luat naștere Galantom?

Galantom a apărut din nevoia și dorința de a face bine, de a schimba într-o manieră pozitivă viața celor mai puțini norocoși din jurul nostru. 

Cu toții avem dorința de a fi generoși și suntem generoși, important este să găsim contextul, să găsim modalitățile potrivite de a-i ajuta pe ceilalți, iar platforma noastră aduce la un loc peste 400 de organizații a căror cauze le puteți susține, prin diferite metode.

Prin intermediul platformei tot procesul de donație este transparent, astfel încât poți vedea oricând ce sumă de bani s-a strâns pentru cauza pe care o susții, dar și cine sunt donatorii tăi și sumele donate de aceștia. 

Oamenii sunt generoși pentru alți oameni sau pentru ei însăși?

Au existat momente de-a lungul timpului în care am primit feedback punctual din partea donatorilor că aceștia s-au implicat într-o cauză socială datorită inspirației venite de la prieteni”, a povestit Gabriel Solomon.

Acest lucru ne-a demonstrat că motivația oamenilor este diferită, unii vor dona pentru cauză, alții pentru un domeniu de interes pentru ei, alții pentru prietenii lor care fac fundraising pentru o cauză, însă cel mai important este să ne exersăm generozitatea, în mod constant”. 

Cum te modelează generozitatea

Să faci fundraising nu este deloc simplu. Nu este suficient doar să-ți creezi o pagină de Facebook, trebuie să legi conexiuni cu oamenii în realitate, să le explici motivația din spatele implicării în susținerea cauzei respective.

Pentru mulți fundraiseri, acesta este momentul în care reușesc să treacă peste foarte multe frici. De asemenea, acest act le oferă și autonomia de a decide singuri ce fac, cum fac, ce le comunică prietenilor, aspecte care îi ajută să se dezvolte pe planul organizării și automotivării.

Cea mai simplă provocare de pe galantom.ro

Cea mai la îndemână provocare pentru orice fundraiser, indiferent de vârstă, gen sau condiție sportivă, este cu siguranță, Dăruiește ziua ta, fiind totodată și un context mult mai ușor de comunicat. De ziua ta, oamenii oricum au tendința de a-ți cumpăra un cadou, iar acum au prilejul de a dona suma respectivă pentru susținerea cauzei în care tu crezi. 

Procesul este simplu, trebuie să accesezi ziuata.galantom.ro, apoi selectezi proiectul în susținerea căruia îți dorești să te implici, după care îți creezi pagina, completând un formular cu nume, prenume, data nașterii și suma pe care îți dorești să o strângi. 

Transformarea pozitivă asupra întregii societăți

Cu toții avem nevoie să vedem că viața noastră are un impact pozitiv asupra vieții altora. Acest lucru este dincolo de viețile celor apropiați nouă, a familiei, a prietenilor, bucuria pe care o simți atunci când faci voluntariat este un lucru magic atât pentru suflet, cât și pentru minte, iar toate acțiunile tale vor avea un impact pozitiv asupra societății în care trăim. 

Galantom.ro este platforma de fundraising peer to peer care ajută oamenii de bine din România să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate.

Îți punem la dispoziție, pe Galantom.ro, toate instrumentele de care ai nevoie, pentru a-ți aduce contribuția, prin strângere de donații, la o cauză pe care dorești să o sprijini. Dăruiește-ți ziua de naștere, adoptă o provocare sportivă sau un obicei bun, totul pentru a strânge fonduri pentru un ONG ales de tine! 
Galantom.ro este un proiect non profit al Asociației OneKind, a cărei misiune este să îi inspire pe oameni să fie generoși, creând instrumente și contexte în care aceștia să își pună în valoare generozitatea.

About Author

Echipa Galantom

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.