Împreună putem face mai mult

....

Ana-Maria e din Pucioasa, Dâmbovița, un orășel ascuns între dealuri. Are 28 de ani și este manager de proiect într-o companie daneză. De câțiva ani și-a descoperit o nouă pasiune în timpul liber: face voluntariat, identifică nevoi și soluții pentru a pune umărul la o lume mai bună. Așa a ajuns să-și dăruiască ziua de naștere de trei ori. Anul acesta a reușit să-și depășească targetul pe care și l-a propus pentru MagicEDU, burse pentru copiii care nu renunță, și cu siguranță nu e ultima dată când face asta.

  • Ce înseamnă generozitatea și solidaritatea pentru tine? Cum au intrat ele în viața ta?

Mi-a plăcut dintotdeauna să ajut, dar nu cred că am conștientizat până acum 5-6 ani cât de mult înseamnă ajutorul pe care îl dăm celor din jurul nostru, fără a aștepta nimic în schimb. Sprijinul necondiționat pe care îl putem oferi celor care au nevoie de el reprezintă actul suprem de generozitate și solidaritate de care poate da dovadă o persoană.

Personal, mi-am dat seama de impactul pe care generozitatea și solidaritatea îl au când am auzit că foarte aproape de orășelul meu natal se întâmplă magie – și aici mă refer la MagiCamp, locul unde copii bolnavi de cancer petrec vacanța de vară. A fost momentul în care pur și simplu m-am oprit pentru o clipă, m-am gândit la ce înseamnă de fapt o astfel de tabără, după care am început să mă documentez dacă și cum aș putea ajuta. Și așa a început totul…

  • De ce consideri că e important să fim alături de cei din jur?

Trăim într-o lume agitată în care lucrurile se mișcă rapid iar, din păcate, statul pare să nu fie de mare ajutor în multe situații. E important să fim alături de cei din jur pentru a aduce bucurie-n suflet cuiva, dar și nouă. Îmi place să cred că majoritatea avem simțul dreptății și al egalității.

Astfel, nu vom uita că toți suntem egali indiferent de ce job avem sau din ce familie provenim, și e de datoria noastră să fim alături de cei care au fost mai puțin norocoși în viață. Doar așa putem face lumea asta un loc mai bun. E nevoie de mai multă bunătate 🙂 

  • Ce te-a determinat să îți dăruiești ziua de naștere și cum ai aflat (prima dată în 2018) de această modalitate de strângere de fonduri?

Cred că am aflat despre Galantom de pe Facebook iar prima mea reacție a fost: “wow! Ce idee bună!”.

De ce am decis să îmi dăruiesc ziua de naștere? A fost poate cea mai simplă metodă prin care am putut strânge fonduri pentru o cauză în care credeam din tot sufletul. Nu pot descrie în cuvinte cât de bucuroasă am fost să văd câte cadouri am primit, chiar și de la persoane de la care nu mă așteptam sau pe care nu le cunoșteam. Îmi aduc aminte că am mărit suma pe care îmi propusesem să o strâng, pentru că s-au strâns mai multe fonduri decât anticipasem eu. Ăsta da sentiment fain! 

  • Anul acest ai decis să susții MagicEDU, burse pentru copiii care nu renunță, ce ți-a motivat alegerea? E vreun moment în viața ta care ți-a inspirat alegerea? Dacă da, ni l-ai putea povesti?

Recunosc că îmi este din ce mai greu să aleg o cauză pe care să o susțin de ziua mea, tocmai pentru că sunt atâtea locuri unde este nevoie de ajutor, și toate sunt la fel de importante.

Am ales MagicEDU pentru că atenția mea a fost cumva întotdeauna îndreptată către copii și educație. Consider că e normal ca fiecare copil, indiferent de circumstanțe, să aibă dreptul la educație. Iar aici îi pot da exemplu și pe copilașii din Ferentari de care se ocupă Valeriu Nicolae.

Acum ceva ani, împreună cu prietenii mei, am făcut o campanie de strângere de laptop-uri care au fost donate acestor copilași, pentru a le folosi la școala de weekend. Și ne-am dat seama cât de mult contează pentru ei să aibă mijloacele necesare pentru o educație mai bună, o educație care le poate oferi oportunități și șansa să aibă o viață mai bună.

  • Ce te-a făcut să îți dăruiești ziua de naștere în trei ani consecutivi?

Aș spune că se numește dependență 🙂. Nu îmi pot imagina cum ar fi ca anul acesta de ziua mea să nu îmi mai dăruiesc ziua de naștere. În ultimii 3 ani am primit cele mai frumoase cadouri, nu sunt gata să renunț la asta. 

  • Deja ești la a treia campanie, așa că sunt convinsă că până acum ai învățat una alta despre cum să strângi bani pentru cauzele alese. Ne-ai putea împărtăși câteva dintre lecțiile învățate? 

Cumva, oamenii apropiați mie știu că de ziua mea îmi doresc ca ei să facă o donație către o cauză aleasă de mine, și pe lângă donație, mă ajută distribuind mesajul meu și pe rețelele lor sociale. Pe de altă parte, promovez link-ul pe social media și încerc întotdeauna să pun mesaje scurte și la obiect, sau chiar o poză care să capteze atenția celor care mă urmăresc. Comunic cât de des pot pe acest subiect, iar la finalul campaniei, comunic rezultatul și le mulțumesc tuturor celor care mi-au făcut un cadou.

Pe de altă parte, încerc să fiu în contact și cu ONG-ul pe care îl susțin și am îndrăznit chiar să le cer lor, dar și unor oameni cu o audiență mare pe social media, să mă ajute distribuind mesajul. Cred că oamenii sunt determinați să doneze din 2 motive: 

  1. Este cool, este o idee inovativă, care necesită doar câteva minute din timpul nostru, are un impact pozitiv și te face să te simți parte dintr-un proiect fain, dintr-o comunitate care face BINE. 
  2. Din încredere – oamenii au încredere pe de o parte în mine, iar pe de altă parte, în cauza pe care o susțin. Când ai încredere, e mai ușor să dăruiești: timp, bani, zâmbete, iubire. 

Cu ce experiențe/amintiri/stări rămâi în urma unei experiențe de strângere de fonduri? 

  • Sentimentul de fericire pe care îl am de fiecare când văd că puțin cu puțin s-a strâns mult; 
  • Bucuria că am avut șansa să cunosc oameni noi care se dedică trup și suflet unei cauze și pe care mă bucur că i-am întâlnit și că am avut ocazia să învăț ceva nou de la ei. 
  • Optimismul – sunt sigură că suntem mulți oameni buni în această lume – trebuie doar să ne găsim unii pe alții. Iar Galantom fix asta face – ne aduce aproape. 
  • Dorința de a face bine în continuare și de a fi alături de cei din jur.

O spun de fiecare dată când promovez o campanie de strângere de fonduri și mi-aș dori să închei acest articol tot așa: Împreună putem face mai mult! 

Dăruiește-ți și tu ziua de naștere pentru cauza în care crezi pe ziuata.galantom.ro.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.