Ada Solomon – Portret de Galantom

....

Ada Solomon are 53 de ani și este producător de film. Anul acesta și-a dăruit ziua de naștere pentru a susține Asociația Ferentari și copiii de la PlayHood. Află-i povestea și lasă oamenii buni să te inspire!

Ai avut un model de generozitate?

Cel mai grozav model de generozitate au fost părinții mei, cu o notă specială pentru mama, copil sărac de la țară, ajutată de oameni buni să se descurce, a păstrat modelul și ne-a învățat și pe noi, pe mine și pe sora mea să fim atente la nevoile altora mai necăjiți ca noi și să oferim chiar înainte să ni se ceară.

Cum ai defini generozitatea? Ce înseamnă un om generos?

Cred că ce spuneam mai sus, generozitatea înseamnă să fii atent la cei din jur și nevoile lor și să găsești soluții să le fii alături chiar dacă uneori e un efort pentru tine. Să fii generos cred că înseamnă să oferi, să împarți ce ai fără să aștepți ceva în schimb. (Sigur, un „mulțumesc” e oricând binevenit, iar lipsa lui e destul de tristă).

Când ai făcut prima faptă bună despre care îți amintești?

Nu știu, nu le contorizez. Probabil în școala primară cînd i-am dat colegului din spate să copieze la mate. Atunci am crezut că am făcut o faptă bună. Învățătoarea, însă, a fost la un pas să mă pedepsească cu un nemaivăzut 2. Am înțeles ce era greșit și am continuat să-mi ajut colegii dar explicându-le și învățând împreună, nu altfel.

Te-ai simțit sprijinită de către cei din jur?

O da, mereu! Începând cu familia mea, cu cei din jurul meu – prieteni, profesori etc. iar acum, în meseria pe care o fac e imposibil să faci performanță de unul singur, e întotdeauna nevoie de o echipă, de un grup de oameni care se sprijină unul pe altul.

Sunt un om norocos.

Ce te-a motivat să faci fundraising pe Galantom?

Programele, inițiativele, cauzele care sunt propuse pe Galantom.

Cum i-ai cunoscut pe cei de la Playhood?

În primă fază l-am „cunoscut” pe Toto în filmul Toto și Surorile Lui al lui Alexander Nanau și prin Toto am descoperit Playhood.

Ce te-a apropiat de ei și te-a determinat să îi susții?

Copiii minunați pe care i-am descoperit acolo și felul în care adulții care se ocupă de Playhood au reușit să le schimbe viața printr-o „simplă” activitate culturală.

Ce ți-ar plăcea să se întâmple cu Studiourile Ferentari dacă ai reuși să îți atingi targetul?

Să crească și să salveze cât mai mulți copii ale căror familii nici nu visează ca ei să facă o carieră, să iasă din ghetou, să își îndrepte coloana vertebrală. aș vrea să facă pui, să apară astfel de centre în cât mai mult cartiere sau zone mărginașe unde pare că nu există cer senin pentru copii.

Ai remarcat pe cineva în mod special din cadrul Playhood?

Sunt mulți, desigur. Începând, cum ziceam, cu Toto și continuând cu Nico (Nicoleta Ghiță), cu Marian Costache, cu Bondi, cu Sabin și mai tot sunt…

Cum a fost experiența strângerii de fonduri, cum au reacționat oamenii?

Unii au reacționat extraordinar de bine, unii au nevoie de povești ca să participe, e o treabă minunată solidaritatea. M-am trezit cu donații de la oameni pe care îi cunosc extrem de puțin, de exemplu.

Ce a fost cel mai greu în tot acest proces?

Nu e nimic greu. Așa, dacă e să zic o „greutate” de om răsfățat, aia e că nu poți face click! și să plătești. E mult de completat și platforma nu e foarte friendly pe partea asta, aici cred că mai e de lucru. La fel, faptul că toate textele și instrucțiunile sunt în română. Am o grămadă de cunoștințe care ar contribui și la cauze românești dar nu am răgazul să le explic în detaliu la ce participă. Un text și posibilitatea de a plăti instant ar ajuta.

Ada este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor.

Vezi cum poți susține o cauză socială strângând fonduri prin Galantom mai jos:

Fii Moș Crăciun Galantom

Fii Moș Crăciun Galantom! Spune-le prietenilor, în loc de cadou de Crăciun să doneze pentru o cauză.

Dăruiește-ți ziua de naștere / de nume

Dăruiește-ți ziua de naștere sau de nume unei cauze. Prietenii donează în loc de cadou de ziua ta.

Adoptă un obicei galantom

Adoptă un obicei bun sau renunță la un obicei care îți face rău, timp de 30 de zile pentru o cauză.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.