Claudiu Miu – Portret de Galantom

....

Claudiu Miu are 37 de ani, este antrenor și a ales să-și dăruiască ziua pentru a susține Asociația Club Sportiv Climb Again. Află-i povestea și lasă oamenii buni să te inspire!

Ai avut un model de generozitate?

Aș putea spune că modelul meu de generozitate îl reprezintă unul dintre sportivii pe care îi antrenez și anume, Răzvan Nedu. Îl apreciez și mă inspiră foarte mult dedicarea lui față de ceilalți, față de escaladă, față de copiii cu dizabilități. Învăț multe din relația cu el și mă simt onorat să-l cunosc și să-l am aproape zi de zi.

Cum ai defini generozitatea? Ce înseamnă un om generos?

Un om care este gata să-l ajute pe aproapele lui în mod dezinteresat, fără să aștepte să primească aprecieri în schimb. Un om generos este un om de valoare.

Cum ai ajuns să înființezi Climb Again?

Acum mai mulți ani m-am îmbolnăvit și m-am trezit imobilizat la pat. Printr-o minune, mi-am revenit și sunt foarte recunoscător pentru toți cei care m-au îngrijit și au fost lângă mine în acea perioadă grea din viața mea. În perioada de izolare mi-am dat seama că o grămadă de alți oameni (copii, tineri, adulți) suferă poate și mai tare decât mine. Când m-am văzut acolo izolat, am avut așa o revelație și mi-am zis că, dacă mă voi face bine, voi trăi pentru alții, să-i ajut să trăiască o viață normală, chiar dacă au o dizabilitate, de exemplu.

Pentru că pasiunea mea de-o viață a fost și este escalada și, simțind pe pielea mea beneficiile acestui sport, am zis că vreau să implementez escalada ca terapie pentru persoanele cu dizabilități. Așa s-a născut Climb Again. 

Ce îți propui prin intermediul acestui proiect? Unde îți dorești să ajungă?

Îmi doresc ca toate persoanele cu dizabilități din România (fie ele de vedere, de auz, locomotorii etc) să ajungă să experimenteze escalada ca terapie, ca formă de intrare ușor-ușor într-o viață caracterizată de normalitate. Îmi doresc independență și curaj pentru cei cu diverse deficiențe, să-și descopere potențialul atât de mare din ei.

De asemenea, îmi doresc ca Lotul Național de Paraclimbing pe care îl antrenez să fie cât mai mare, cât mai unit, cât mai puternic. Și România să se remarce prin rezultate frumoase în cadrul competițiilor internaționale.

Cum ți-a venit ideea de a face fundraising pe Galantom?

Voiam să-mi donez ziua de naștere copiilor cu dizabilități de la Climb Again și am început să caut cum aș putea face asta. Mi-a plăcut foarte mult această platformă pentru că este foarte prietenoasă și cunoscută. M-am interesat mult despre ea și mi-am dat seama că se bucură de notorietate atât din partea altor organizații, cât și din partea donatorilor.

De ce ai ales cauza copiilor nevăzători?

M-a marcat foarte tare statistica. Faptul că 9/10 nevăzători nu ies singuri din casă și am zis că eu vreau să-i scot din casă, să-i aduc la lumină, să fie văzuți și auziți pentru că sunt atât de puternici și importanți pentru societatea noastră.

Cum au reacționat oamenii la campania de strângere de fonduri?

Am fost plăcut surprins că oamenii răspund cu bucurie la această inițiativă. Și am văzut că, mână de la mână, am strâns o sumă frumoasă împreună. Eram fericit că puteam să ajut, să aduc la escaladă și alți copii. 

Claudiu este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor.

Vezi cum poți susține o cauză socială strângând fonduri prin Galantom mai jos:

Fii Moș Crăciun Galantom

Fii Moș Crăciun Galantom! Spune-le prietenilor, în loc de cadou de Crăciun să doneze pentru o cauză.

Dăruiește-ți ziua de naștere / de nume

Dăruiește-ți ziua de naștere sau de nume unei cauze. Prietenii donează în loc de cadou de ziua ta.

Adoptă un obicei galantom

Adoptă un obicei bun sau renunță la un obicei care îți face rău, timp de 30 de zile pentru o cauză.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Tagged with:

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.