Vlad Pop – Portret de Galantom

....

Vlad Pop are 35 de ani și este Fundraiser la Asociația Magic, pe care a și susținut-o, alergând până acum mii de kilometri la evenimente caritabile. Recent, Vlad a urcat pe vârful Mont Blanc, pentru a susține educația copiilor cu cancer. Află-i povestea și lasă oamenii buni să te inspire!

Ai avut un model de generozitate? 

Părinții mei, care m-au învățat că, atunci când ești sănătos, când ai o familie frumoasă, un job bun, trebuie să dai înapoi altora care nu au șansa ta.

Când ai făcut prima faptă bună despre care îți amintești?

La vârsta de 14 ani, când am fost clown pentru copiii cu leucemie de la Pediatrie 2 Cluj-Napoca.

Ce te-a făcut să rezonezi cu cauză aleasă? 

Faptul că am pierdut și eu pe cineva de cancer în familie și pentru el nu am putut să fac nimic.

Ce te-a motivat să nu renunți? 

Nu renunț pentru că nici copiii cu cancer, nici părinții lor, nu renunță în lupta cu boala. Dacă ei pot, pot și eu să ajung la finish.

Te-ai simțit sprijinit de către cei din jur? 

Nimic nu pot face singur. Tot timpul am avut oameni cheie care mi-au venit în cale la momentul potrivit.

Ce a fost cel mai greu în provocarea pe care ai acceptat-o? 

Să alerg 620 km de la Cluj-Napoca la Constanța în 7 zile și 12 ore și să strâng 600.000 lei pentru educația a 100 de copii cu cancer.

De ce este important să fim generoși? 

Cred că, dacă generozitatea noastră salvează o viață, salvăm lumea întreagă.

“Cariera” ta de voluntar a început cu o săptămână de voluntariat la MagiCamp (acum Asociația Magic). Cum ai resimțit acea perioadă și ce te-a determinat să continui voluntariatul? 

În tabăra MagiCAMP 2015, am întâlnit un băiat care a avut piciorul amputat și, în ultima seară, și-a pus o dorință: „Îmi doresc să pot să alerg”. Atunci mi-am dat seama că eu am două mâini și două picioare, dar nu fac nimic cu aceste „daruri”. După ce m-am întors în Cluj, am început să alerg ca nebunul prin România, Europa și pe alte continente, pentru a ajuta copiii de la Asociația Magic.

La Asociația Magic ai cunoscut-o pe mica sirenă cu ochi albaștri. Cum te-a impactat acel moment, mai țineți legătura?

Pe „mica sirenă cu ochi albaștri” am întâlnit-o pe secția de oncopediatrie, într-un moment dificil. Țin minte și acum țipătul ei, când asistentele îi puneau branula, faptul că nu avea păr și ducea o luptă grea cu boala. Dar, peste câțiva ani am întâlnit-o în tabăra MagiCAMP, plină de energie, veselă, cu părul creț. În acel moment, am știut că și eu am fost o bucățică din victoria ei.

Cum este clovnul Felix față de omul Vlad Pop? 

Clovnul Felix este fericire pentru copiii din spital și Vlad Pop este „picioarele copiilor care nu pot să alerge,” așa cum mi-a spus o bătrânică în timpul cursei de la Cluj la Constanța.

Care este cea mai mare frică a ta? 

Frica de a renunța.

Descalificarea din cursa 6633 Arctic Ultra a fost unul dintre momentele cele mai grele momente din viața ta? Ce te-a învățat experiența? 

Din cauza stării în care mă aflam, durerea era din ce în ce mai mare, fiecare celulă din corp mă ruga să mă opresc, mintea îmi spunea că sunt capabil să merg mai departe. În același timp, o pace m-a cuprins și nu am simțit timpul, durerea, iar gândurile s-au oprit. Experiența m-a învățat să renasc și m-a dus cu gândul la phoenix, pasărea care moare și renaște din propria cenușă. Așa mă simțeam și eu.

Cum îți alegi provocările? Spre exemplu cum ți-a venit ideea de a urca pe Elbrus? 

Vestea bună este că am reușit să strângem 600.000 lei pentru educația a 100 de copii cu cancer în 2021. Pentru că suntem ambițioși, în 2022 vrem să ajutăm 200 de copii să meargă la școală după chimioterapie. Pentru aceasta trebuia să găsesc o altă provocare, pentru a inspira companiile și oamenii să doneze. Pe Elbrus nu voi urca în 2021, pentru că Rusia a închis granițele, dar între 30 august și 6 septembrie voi urca pe Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Europa de Vest.

Vlad este unul dintre oamenii de bine care au strâns fonduri pe Galantom pentru cauzele sociale în care cred. Le mulțumim tuturor și sperăm să te motiveze poveștile lor.

Vezi cum poți susține o cauză socială strângând fonduri prin Galantom mai jos:

Fii Moș Crăciun Galantom

Fii Moș Crăciun Galantom! Spune-le prietenilor, în loc de cadou de Crăciun să doneze pentru o cauză.

Dăruiește-ți ziua de naștere / de nume

Dăruiește-ți ziua de naștere sau de nume unei cauze. Prietenii donează în loc de cadou de ziua ta.

Adoptă un obicei galantom

Adoptă un obicei bun sau renunță la un obicei care îți face rău, timp de 30 de zile pentru o cauză.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Tagged with:

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.