#oameniiING – Corina Rusu: „Pentru mine a fi generos este egal cu a fi acolo unde oamenii au nevoie de tine”

....

Corina este Expert Lead Talent & Learning I în cadrul Sales Force Knowledge and Development la ING. Este perfecționistă și are o mare înclinare către a îndruma și crește oameni frumoși și de a le oferi încredere să îndrăznească mai mult în carieră și în viața personală. 

La bază este om de comunicare și și-a exersat aceste calități în multe domenii, începând cu marketing de produs sau strategia de client și continuând cu zona de learning & development și organizare de evenimente de corporate. “Cred că orice rol pe care îl încerc, uneori cu mult curaj, alteori cu reținere, mă ajută să devin mai înțeleaptă și mai experimentată în a aduce valoare celor din jur”, spune Corina.

De ce consideri că este important să fim generoși? 

Cred că generozitatea poate fi arătată în multe feluri. Poți să fii voluntar pentru o cauză nobilă, să îi sprijini pe cei din jurul tău să treacă peste un hop, să treacă un examen sau să aleagă un job mai bun sau chiar să aduci împreună oameni diverși, care să colaboreze pentru atingerea unui scop mai mare. Pentru mine a fi generos este egal cu a fi acolo unde oamenii au nevoie de tine.

Ai un model de generozitate care te inspiră să faci fapte bune?

Pentru mine, orice om care alege să facă un gest frumos pentru cei din jur fără să aștepte ceva la schimb poate fi un model de generozitate. Însă există un om care mi-a modelat viața într-un mod extrem de frumos. Mi-a fost manager și mai ales leader mai mult de 12 ani și continuă să mă impresioneze și astăzi prin felul în care reușește să strecoare multe și diverse acțiuni de voluntariat în viața ei personală și profesională, ceea ce, pentru un om normal ar putea părea copleșitor.    

Cum reușești să mobilizezi oamenii din jurul tău să se implice la rândul lor în proiecte de generozitate?

În primul rând am învățat să am curaj să le cer celor din jur susținere. Nu e un lucru cu care mă simt confortabilă. În al doilea rând, cred că tu ești cel care trebuie să crezi în cauza pe care o susții, iar cei din jurul tău să vadă implicarea ta în acea cauză și să o susțină la rândul lor.

Care a fost experiența ta cu platforma Galantom și cum anume ți-a ușurat acest instrument procesul de strângere de fonduri?

Galantom este o idee minunată de a folosi tehnologia și a aduce mai aproape ONG-urile de oameni și invers. M-am bucurat să regăsesc acolo și ONG-uri pe care le știam și le susțineam deja precum și alte proiecte de care m-am bucurat să aud pentru prima dată. Platforma m-a ajutat, totodată, să ajung la mult mai mulți oameni prin intermediul posibilității de share în social media. În același timp, mi-ați arătat că există o întreagă comunitate de oameni/galantomi care sprijină cauze atât de diverse și mi-ați arătat cât de mare este nevoia de a face bine, prin toate inițiativele existente în platformă.

Cum te-a susținut compania ta în acțiunile de voluntariat/strângere de fonduri?

Dincolo de a suplimenta sumele pe care am reușit să le strâng prin voluntariat în diverse cauze, mă consider norocoasă să lucrez într-o companie unde voluntariatul face parte din cultura companiei. De asemenea, reușește să facă voluntariatul extrem de accesibil prin diverse acțiuni, prin comunicare internă intensă și prin oamenii care sunt dispuși să se implice în orice moment, indiferent de câte task-uri au de livrat a doua zi.

De ce crezi că este important pentru companii să se implice în programe de voluntariat?

Pentru mine, companiile sunt a doua școală. Sunt un mediu propice pentru educație accelerată, dincolo de balance sheet. În prezent, nu poți să fii o companie sustenabilă fără să te implici în educația angajatului că individ în societatea/mediul în care trăiește și să te intereseze comunitățile din care ei fac parte.

Ce te-a făcut să rezonezi cu proiectul “Bursele de Terapie” inițiat de Asociația KINETO BEBE?

Nu este prima dată când sprijin această asociație care, pentru mine, are o însemnătate la nivel personal de multă vreme, respectiv de când am devenit mămica unui băiețel minunat, dar care s-a născut cu un “tal valg” în limbajul de specialitate. Acest lucru s-a tradus pentru mine și băiețelul meu, în primul lui an de viață, în multe vizite la medici, diagnostice extrem de diferite (de la operație și până la proteze purtate permanent). Într-un final am descoperit că ședințele de kinetoterapie suplimentate de lecții de înot să fie răspunsul pe care îl căutam și cel mai la îndemână și mai puțin invaziv pentru copil. 

Evident că nu rezolvă orice problemă de acest fel, însă pentru noi a funcționat. Am înțeles atunci cât de greu îi poate fi copilului, dar și părintelui care trece prin niște emoții extrem de intense legate de viitorul sănătății copilului său. De asemenea, se mai adaugă și timpul, efortul și investițiile destul de costisitoare. Prin acest program, Kineto Bebe sprijină mulți copii care, altfel, nu s-ar putea bucura de un start sănătos în viață. Efectele se văd mai târziu, poate la adolescență, și atunci sunt cu atât mai dificile pentru sănătatea fizică și mentală a unui tânăr.

Dacă ar fi să îți convingi un prieten să își dedice timp strângerii de fonduri anul acesta, ce i-ai spune?

Să susțină cauzele în care crede cu adevărat, să folosească toate mijloacele pe care le are acum la dispoziție (platforma Galantom fiind una dintre ele) și să își spună povestea personală. Ea este cea care poate contribui enorm în a determina mobilizarea.


Știai că ziua ta de naștere poate fi un prilej bun de a strânge fonduri pentru o cauză socială în care crezi? Folosește instrumentul Dăruiește Ziua Ta de pe platforma Galantom și transformă cadouri în donații:

Dăruiește ziua ta

Ce-ai spune dacă anul acesta ți-ai dărui ziua de naștere unei cauze în care crezi? Deschide o pagină de strângere de fonduri pe platformă și roagă-ți familia, prietenii și cunoscuții să schimbe cadourile cu donații pentru cauza aleasă de tine. 

De ziua ta, toată atenția celor dragi este canalizată către tine. Cum ar fi să o redirecționezi către o cauză socială care are nevoie de tine? 


Avem nevoie de oameni generoși și implicați și, dacă ai ajuns până aici, suntem siguri că ești de-al nostru. Te așteptăm pe platforma Galantom să faci fapte bune și să fii o sursă reală de inspirație pentru ceilalți.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.