Portret de Galantom – Daniel Mereuță

....

Daniel Mereuță spune despre el că este un altruist eficace. În acest sens a organizat un ultramaraton caritabil, care s-a transformat rapid într-un proiect de lungă durată, fiind organizate mai multe ediții timp de 7 ani. Daniel crede că puterea exemplului este importantă, așa că te invităm să îi afli povestea!

Ce te motivează să fii generos?

Mă motivează pragmatismul și sentimentul de a putea ajuta și contribui. Ce folos să ne străduim mereu să avem vieți cât mai frumoase dacă în jurul nostru sunt lipsuri și suferințe? Trebuie să încercăm să ajutăm cât putem pentru a face lumea un pic mai bună decât am găsit-o și nu doar pentru cei dragi.

A existat o persoană anume care te-a inspirat?

Au existat multe, printre care și fondatorii Galantom. Nu aș vrea să nedreptățesc pe cineva. Mereu sunt exemple în jurul meu, dar mai important este că sunt exemple în jurul oricui.

Ce te-a făcut să rezonezi cu cauza aleasă?

Rezonez cu multe cauze, sunt atâtea care au nevoie de ajutor. Însă încerc să mă implic acolo unde pot contribui cât mai mult, încerc sa fiu un altruist eficace.

Care a fost cea mai mare provocare întâmpinată pe parcurs și ce te-a motivat să nu renunți? Dar cea mai mare bucurie?

Am organizat timp de 7 ani un ultramaraton 100% în scop caritabil care a adus și rezultate, dar mai ales a adus laolaltă mulți oameni frumoși și generoși. Au fost multe provocări logistice, amenzi de la Poliție, dar când văd că după 7 ani am reușit să terminăm o casă pentru copii cu ajutorul fondurilor strânse de-a lungul timpului, toate greutățile dispar. 

Cum ai convinge o persoană să înceapă să se implice în strângerea de fonduri pentru o cauză prin Galantom?

Aș începe prin a-i spune că probabil și-ar face lui însuși/ei înseși cel mai mult bine. Generozitatea nu e un gest altruist în sine, îți oferă foarte multe lucruri.

Cum reușești să mobilizezi oamenii din jurul tău să se implice la rândul lor în proiecte de generozitate?

Încerc, când e posibil, să-i iau cu mine să le arăt povestea, să le arăt oamenii pe care îi vor ajuta. În rest, cred că prin exemplu. Exista un efect multiplicator în a face bine. 

De ce consideri că este important să fim generoși?

Care ar fi alternativa? Generozitatea este igiena sufletului.


Află cum poți susține o cauză socială prin instrumentele platformei Galantom:

Dăruiește ziua ta

Ce-ai spune dacă anul acesta ți-ai dărui ziua de naștere unei cauze în care crezi? Deschide o pagină de strângere de fonduri pe platformă și roagă-ți familia, prietenii și cunoscuții să schimbe cadourile cu donații pentru cauza aleasă de tine. 

De ziua ta, toată atenția celor dragi este canalizată către tine. Cum ar fi să o redirecționezi către o cauză socială care are nevoie de tine? 

Provocări sportive

Dacă ești o persoană activă, poți să deschizi o pagină de strâns fonduri pe platforma Galantom și să dăruiești participarea ta la evenimentele sportive pentru cauzele care au nevoie de ajutorul tău și care sunt urcate pe platformă.

De asemenea, poți porni o provocare sportivă individuală.

Dar Galantom

Dăruiește-ți nunta, botezul, Crăciunul, Paștele, 8 Martie sau altă zi specială din viața ta unei cauze. Indiferent de ocazia specială aleasă, gestul tău va avea un impact pozitiv și potențial de a schimba în bine viața unor oameni.

Dăruiește cu rost și fii un model de generozitate pentru ceilalți.


Avem nevoie de oameni generoși și implicați și, dacă ai ajuns până aici, suntem siguri că ești de-al nostru. Te așteptăm pe platforma Galantom să faci fapte bune și să fii o sursă reală de inspirație pentru ceilalți.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.