Prima oara cand mi-am daruit ziua de nastere

....

Salutare internauti si fani Galantom. Eu sunt Vlad Neagu, de la Fundatia ADAPOSTUL SPERANTA, omul care de mai bine de un an de zile strange bani pentru cel mai bun prieten al omului, cainele.

Povestea mea ca fundraiser incepe in iarna lui 2018 cu prima companie care accepta participarea la Semi Maratonul Bucuresti pentru pacientii oncologici de la Hospice CASA SPERANTEI. In 3 luni alaturi de ei am invatat suficiente lucruri care sa-mi dea increderea ca pot ajuta si alte zone de ONG, unele ignorate de multi, dar iubite cu adevarat de mai multi, parca in taina, asteptand un prim impuls, o prima postare. Astfel a luat nastere colaborarea cu Fundatia Adapostul Speranta, casa a 600 de caini abandonati.

De ce Adapostul Speranta?

A fost prima oara cand am pasit într-un adapost de caini. Ma gandeam ca socul va fi mare. Iubesc cainii si animalele in general de cand eram mic, desi am fost muscat de cainele bunicilor.

Am mers in adapost si acolo am intalnit-o pe doamna Tomescu, presedintele fundatiei care salveaza caini de mai bine de 23 de ani si care mi-a povestit despre inceputurile crunte, atunci cand cainii erau omorati pe capete in adaposturile de stat.

300 caini intr-o noapte

Acesta a fost inceputul, o munca de echipa indreptata catre cei ce nu cuvanta, dar isi vorbesc cu sufletul. Un teren donat, o idee mai mult decat buna si multa, multa, multa, munca – asa s-a nascut ADAPOSTUL SPERANTA.

Revenind in 2019

Dupa un an plin de SPORT SI FAPTE BUNE (asa am numit campania sub a carei umbrela intra toate activitatile sportive) unde am alergat, pedalat si am jucat volei la primul turneu dedicat cainilor fara stapan, “Volleyball, dogs!”, a venit luna aprilie.

Prima jumatate a fost dificila, nu pentru ca am incercat sa mut munti, ci pentru ca inca nu puteam face sport din cauza unei accidentari. Dar lucrurile au luat o turnura neasteptata si Jack, cainele pe care l-am adoptat din adapost, a facut sport pentru mine, participand la primul canicross din Romania si castigand competitia la mustata, impreuna cu Lelia Grigore, o tanara avocata care alerga a doua oara pentru cateii de la Speranta. De data aceasta a fost pentru cei 8 paraplegici.

Acesta a fost cel mai frumos cadou pe care mi-l putea face cineva. Practic am simtit cum e atunci cand cineva alearga pentru tine. Imediat mi-am amintit ca urma ziua mea de nastere pe 21 aprilie si ca mai am o saptamana sa pornesc campania.

M-am miscat greu! 4 zile pana la ziua mea…

Pe 17 aprilie am facut un live in care am fost stangaci, dar dupa numai cateva minute aveam prima donatie: Anonymus 20 lei :). Cineva trebuia sa inceapa treaba asta… (n-am donat eu). Dupa inca 24h Jack facea ca un lup si eu stransesem mancare pentru 150 de caini. M-am bucurat tare :).

E important ca cei din jurul tau sa stie ca ai pornit campania, dar am vazut fundraiseri care strang fonduri fara sa posteze.

Am postat peste tot si mi-am pus si status pe whatsapp cu linkul scurt bit.ly/lamultianivlad . Ziua mea e in fiecare zi asa ca inca se poate dona :).

De regula, puneam mana pe telefon si sunam, dar acum n-a fost cazul. Share-urile sunt importante, dar mai importante sunt descrierile lor. Trebuie sa multumesti donatorilor!

De ziua mea targetul era depasit cu 243 lei.

A fost fantastic si, cu siguranta, anul viitor imi voi dona din nou ziua pe Galantom. Felicitari lor pentru crearea mediului pentru a dona si numarului mare de cauze pe care le sprijina.

Pentru cei care iubesc cainii si vor sa faca mai mult pentru cei abandonati, astept mesajele voastre pe pagina mea de Facebook.

Inchei aici, nu inainte sa le multumesc din nou celor care au donat pentru ziua mea, precum si celor care si-au donat la randul lor ziua de nastere, talentul, ori au alergat sau pedalat pentru cateii de la Speranta.

Sunteti minunati si sunt norocos sa va am aproape!

Spor la fapte bune!

Vlad Neagu

Mai multe despre cum poti sa iti dauriesti ziua de nastere pentru o cauza in care crezi pe galantom.ro/daruiesteziuata.

Sustine Galantom

Platforma Galantom împlinește 10 ani!

În acești ani, am sprijinit aproape 500 de organizații non-profit, 1665 de proiecte și am facilitat 210.500 de donații.

Ajută-ne să facem și următorii 10 ani despre generozitate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.